Tadic sloeg duizelingwekkende aanbieding af: 'Geluk is niet te koop'

Reacties

In zijn tweede seizoen bij Ajax staat Dusan Tadic op de drempel van een nieuwe doortocht naar de knock-outfase van het Champions League-toernooi. Hij had maanden geleden de optie om te vertrekken, maar volgde zijn hart en bleef in Amsterdam: een keuze waar hij nog steeds volledig achter staat.

Tadic sloeg duizelingwekkende aanbieding af: 'Geluk is niet te koop'
© Pro Shots

In de zomer lagen er aanbiedingen vanuit Engeland en China. Naar verluidt kon Tadic in het Verre Oosten een duizelingwekkend salaris opstrijken van 42 miljoen euro, verdeeld over drie seizoenen. Toch zei de aanvaller 'nee'. Geconfronteerd met de genoemde bedragen zegt Tadic tegen The Guardian dat het min of meer in die buurt zat.

'Het was crazy. En ja, sommigen laten zich daar gek door maken. Ik heb een paar keer een aanbieding gehad vanuit China, maar soms moet je ook naar je hart luisteren. Ik denk dat geld niet alles is. Geluk is immers niet te koop. Van binnen voel ik me al heel rijk', zegt de 31-jarige Tadic.

Bij Ajax heeft hij op dit moment alles wat hij heeft. 'Ik denk dat Ajax mij nodig had en ik Ajax. Ik denk dat we elkaar echt gevonden hebben. En ik had veel verwacht, maar niet dit. Ajax had vier jaar lang geen Champions League-voetbal gespeeld. Er was natuurlijk niemand die aan zag komen dat we het tot de halve finales zouden schoppen', aldus Tadic.

De beslissing om Southampton vorig jaar zomer in te ruilen voor Amsterdam was voor hem geen moeilijke. 'Ik heb van jongs af aan altijd al van Ajax gehouden. Toen ik wegging bij Southampton waren er heel veel clubs met belangstelling, maar ik zei toen al dat Ajax de enige club was waar ik naartoe wilde. Misschien had Southampton het graag anders gezien, maar ik ben daar heel duidelijk over geweest.'

'Ik zei: "Dit is de enige club waar ik naartoe wil". Ik denk dat ik dat ook wel verdiende, na wat ik vier seizoenen lang heb gedaan voor Southampton. Ik had voor die tijd al verschillende mogelijkheden om weg te gaan, maar bleef toen en tekende een nieuw contract. En ik waardeer dat ze me lieten gaan, ze hadden misschien meer voor me kunnen krijgen van andere clubs', geeft Tadic toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer D. Tadić
Meer over D. Tadić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.