Tadic schaamt zich diep na ongenadig pak slaag in Oekraïne

Reacties

Dusan Tadic kende zowel persoonlijk als met Ajax een uitstekend seizoen, maar vrijdagavond was er van het goede humeur van de Serviër helemaal niets meer over. Tadic en consorten kregen in en tegen Oekraïne een forse nederlaag te verwerken in de EK-kwalificatiereeks.

Tadic schaamt zich diep na ongenadig pak slaag in Oekraïne
Oekraïne
Oekraïne
5 - 0
Servië
Servië

Het kampioenschap en de bekerwinst, een plek in de halve finale van de Champions League én de topscorerstitel in de Eredivisie met 28 goals. Tadic beleefde een bijna perfect seizoen bij Ajax. Hoewel de festiviteiten van dat seizoen nog niet zo lang afgelopen zijn, verkeert de nummer tien van Ajax naar eigen zeggen nu alweer in de zwaarste fase van zijn carrière. De Serviër stond vrijdagavond met het schaamrood op de kaken nadat hij in de EK-kwalificatiereeks een 5-0 nederlaag moest slikken tegen Oekraïne.

'Het hele team moet zich schamen na dit resultaat', laat Tadic door verschillende Servische media optekenen. 'Dit is de zwaarste tijd uit mijn voetbalcarrière en daar is het een heel slecht moment voor. We waren constant te laat en zetten amper druk. We zorgden ervoor dat zij zich beter waanden dan ze zijn. We moeten ons echt schamen. Dit moet geanalyseerd worden en iedereen moet in de spiegel kijken. Dit mogen we nooit meer laten gebeuren', zo klonk de duidelijke taak van de Ajacied.

Waar het volgens Tadic mis ging? 'Ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven. Zij stonden beter en waren feller. We stonden er maar tussen zonder te weten wat we moesten doen', aldus Tadic, die bijval kreeg van aanvoerder Aleksandar Kolarov. 'Dit is de slechtste wedstrijd die ik ooit van Servië heb gezien. We hebben geen enkel moment in de wedstrijd gezeten. Het enige goede aan deze wedstrijd was dat het maar 5-0 is gebleven.'

Door de nederlaag is de situatie van Servië bepaald niet rooskleurig te noemen in groep B van de EK-kwalificatie. Tadic en consorten speelden eerder gelijk tegen Portugal en staan nu met één punt onderaan de poule. 'Ik heb er nog alle vertrouwen in', zo besloot Tadic met optimistische woorden.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
4
Luxemburg
8
1
1
6
7-16
-9
4
5
Litouwen
8
0
1
7
5-25
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.