Tadic reageert op uitspraken Kökçü: 'Dat is normaal bij Ajax'

Reacties

Dusan Tadic heeft geen spijt van zijn uitspraken in aanloop naar De Klassieker. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü haalde na de 2-3 in de Johan Cruijff Arena zijn gram over de Ajacieden, die in zijn ogen 'veel gepraat' hadden richting de titanenstrijd.

Tadic reageert op uitspraken Kökçü: 'Dat is normaal bij Ajax'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

'Persoonlijk ben ik er een beetje klaar mee. Zij praten de hele dag voor de wedstrijd, denken dat ze altijd de beste zijn. Bij Feyenoord is het "geen woorden maar daden", dat hebben we vandaag laten zien', zei Kökçü direct na afloop van de wedstrijd bij ESPN. De middenvelder leek daarbij onder meer de verwijzen naar de teksten van Tadic, die Ajax nadrukkelijk de favoriet voor De Klassieker noemde.

Op de persconferentie werd Tadic geconcronteerd met de uitspraken van Kökçü. Had de Ajax-captain spijt van zijn woorden? 'Nee, ik denk dat dat normaal is, als je Ajax bent. We zijn de laatste vier seizoenen kampioen geworden. Als je de meeste prijzen hebt in het Nederlandse voetbal en je speelt thuis, voor je eigen fans, dan ben je de favoriet. Dan maakt het niet uit wie onze tegenstander is', benadrukte Tadic nog maar eens. 

'We weten dat Feyenoord een goede ploeg is met een goede coach. Ze doen veel dingen als team goed, maar de wedstrijd had beide kanten op kunnen vallen', vond Tadic, die toegaf dat de stemming in de Ajax-kleedkamer niet best was. 'Als je dit soort wedstrijden verliest, is het altijd zwaar en zijn er veel emoties. Nu komt er een interlandbreak, die geeft ons de tijd om te herstellen, ook in mentaal opzicht.'

Vooraf vond ook al een opmerkelijk moment plaats, de aanvoerders schudden immers geen handen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.