Tadic moet sinds CL-debuut alleen Mbappé voor zich dulden

Reacties

Dusan Tadic mag zich in de laatste jaren een van de assistkoningen van de Champions League noemen. Sinds twee jaar geleden (toen de captain van Ajax zijn debuut maakte in het miljardenbal) doet alleen Kylian Mbappé het wat dat betreft beter dan de Serviër.

Tadic moet sinds CL-debuut alleen Mbappé voor zich dulden
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Ajax won woensdagavond met 3-1 van FC Midtjylland, mede dankzij twee goals kort na rust. De treffers van Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui hadden één ding met elkaar gemeen: Tadic was de man van de assist. Daarmee was hij voor de negende en tiende keer in zijn loopbaan de aangever bij een doelpunt in de Champions League, een statistiek waarmee hij zich in de Europese top heeft genesteld.

Tadic debuteerde in het seizoen 2018/19 pas in het CL-hoofdtoernooi. Sindsdien gaf hij dus tien assists en er is slechts één speler die het in dezelfde periode beter deed. Paris Saint-Germain-wonderkind Mbappé gaf namelijk twaalf keer de eindpass, twee keer vaker dan Tadic. Kevin De Bruyne (ook tien) houdt gelijke tred met Tadic, het tweetal doet het nét iets beter dan Joshua Kimmich en Ángel Di Maria, die namens Bayern München en PSG allebei tot negen assists kwamen.

De captain van de Amsterdammers was tegen FC Midtjylland dus twee keer de aangever, zoals hij in het duel in Denemarken ook al Antony (0-1) in staat stelde om te scoren. Vorig seizoen noteerde Tadic driemaal de beslissende pass: Hakim Ziyech maakte zowel bij Lille OSC als bij Valencia de 0-1, na een pass van zijn Servische ploeggenoot. In Spanje scoorde ook Donny van de Beek (0-3) uit een Tadic-assist. In het gouden CL-seizoen 2018/19 van Ajax was hij de aangever bij de 1-1 van Noussair Mazraoui in de groepswedstrijd bij Bayern München, bij de 0-1 en 0-2  bij Real Madrid (goals van Ziyech en David Neres) én bij de 2-0 die Ziyech in de halve finale maakte in het thuisduel met Tottenham Hotspur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.