Tadic legt uit waarom zijn ploeggenoten hem niet om de bal moeten vragen

Reacties

Voor het derde jaar op rij werd Dusan Tadic afgelopen seizoen de assistkoning van de Eredivisie. De Ajax-aanvoerder vertelt hoe het komt dat hij zo vaak de beslissende pass geeft.

Tadic legt uit waarom zijn ploeggenoten hem niet om de bal moeten vragen
© Pro Shots

Sinds zijn transfer van Southampton naar Amsterdam in de zomer van 2018 was Tadic goed voor 63 assists in 127 Eredivisie-duels. 'Wanneer je mijn naam zegt, weet je dat daar een assist zal zijn', concludeert Tadic in gesprek met Ajax TV.

'Voor mij is het heel speciaal. Voor mij is een assist hetzelfde als een doelpunt. Het is mijn signature dish. Wie de bal heeft bepaalt, je moet dan een goede beslissing maken. Ik heb het overzicht en beslis op het laatste moment', vertelt de 33-jarige Serviër.

'Ik zeg altijd tegen mijn spelers: alleen lopen, de bal komt wel naar jou, geen probleem. Alleen lopen, niet spreken', aldus Tadic. Hij legt uit waarom:  'Wanneer ik de bal heb, roept soms een speler: "Dusan, Dusan, speel, speel!" Maar dan denk ik: doe dat nou niet. Want dan komt de verdediger jouw kant op. Je moet juist niets zeggen. Ik zie je wel en dan komt de bal vanzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.