Tadic kritisch op nerveus Ajax: 'Dit is niet goed genoeg'

Reacties

Ajax heeft sinds de klokken eind oktober zijn teruggezet geen Eredivisie-wedstrijd meer gewonnen. Tegen FC Twente verspeelde de kampioen voor de vijfde keer op rij punten: 0-0. Aanvoerder Dusan Tadic was dan ook niet tevreden met wat zijn ploeg toonde tegen zijn oude club.

Tadic kritisch op nerveus Ajax: 'Dit is niet goed genoeg'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
FC Twente
FC Twente

'We startten heel slecht de eerste twintig minuten, we hielden ons niet aan wat we hadden afgesproken. Wat wij lieten zien, is niet het niveau dat je van Ajax mag verwachten. We moeten er vol voor gaan. We hadden geen controle over de wedstrijd, Twente kreeg een paar kansen. We oogden heel nerveus aan de bal en maakten stomme fouten, dat was onnodig. En die rode kaart veranderde de wedstrijd volledig. Daarna probeerden we de nul te houden en een doelpunt te maken', sprak de Serviër bij ESPN.

Hij kreeg de vraag of het gebrek aan ervaring bij Ajax momenteel voor problemen zorgt. Dat bevestigde Tadic, die er geen excuus in wilde zien. 'Ja natuurlijk, maar we vertegenwoordigen Ajax. We moeten genieten van wat we doen. We hebben de mooiste baan die er bestaat. We moeten plezier hebben, we spelen voor een vol stadion met geweldige fans. We moeten hen vermaken. We zouden niet nerveus moeten zijn, maar ontspannen en voetballen, dan komen de resultaten vanzelf.'

Er was ook iets positiefs: een clean sheet in een wedstrijd waarin Ajax grotendeels in ondertal voetbalde. 'Dat is positief, ja, maar dit is niet goed genoeg voor Ajax. We moeten meer van onszelf eisen, dit soort wedstrijden moeten we winnen. Sommige fouten mogen niet gebeuren. Tegen Feyenoord moet het veel beter. Vooral in het begin. Dan moeten we meteen laten zien dat we er staan. Het wordt een mooie wedstrijd', blikte Tadic vast vooruit op De Klassieker, volgende week zondag in Rotterdam.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.