Tadic bespreekt band met Bergwijn en lof voor 'teamspeler' Berghuis

Reacties

Ajax is volgens Dusan Tadic klaar voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Na het oefenduel met Shakhtar Donetsk blikte de Servische aanvoerder tevreden terug op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Tadic bespreekt band met Bergwijn en lof voor 'teamspeler' Berghuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 5
PSV
PSV

Tadic was dinsdagavond één van de drie doelpuntenmakers voor Ajax in het benefietduel, waarvan de opbrengsten naar vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne gaan. 'Het was een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander. Een mooie test. We zijn nu klaar voor PSV', zei Tadic op de clubsite van Ajax.

Tegen Shakhtar werd Tadic als spits geflankeerd door Antony en Steven Bergwijn. De Serviër stelt dat hij en Bergwijn steeds beter op elkaar ingespeeld raken. 'Bergwijn is een geweldige speler en een geweldige jongen. Hoe vaker we samen gaan spelen, hoe beter het zal gaan. Het is duidelijk wat de trainer, hij heeft ook dezelfde filosofie als Erik ten Hag. Ik vind het heel mooi om nu met hem (Schreuder, red.) te werken.'

Berghuis en Kudus
Ziggo-analyticus John van 't Schip was na de laatste oefenwedstrijd van Ajax voor de officiële start van het seizoen onder de indruk van Steven Berghuis en Mohammed Kudus. Beide spelers namen een goal voor hun rekening.

Berghuis begon op het middenveld in een 'Ryan Gravenberch-rol' naast Edson Álvarez: 'Berghuis heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt bij Ajax. Hij is echt een teamspeler geworden. Hij speelde al een paar keer eerder op deze positie en die vult hij goed in. Het is misschien niet de rol die hij ambieert, maar hij moet aan zijkanten wedijveren met Bergwijn en Antony. Dit kan zijn rol zijn in bepaalde wedstrijden', aldus Van 't Schip.

Invaller Kudus kreeg ook lof van de oud-Ajacied. 'Ik vind hem een heerlijke speler. Ik zie hem het liefst als aanvallende middenvelder. Achter de spits rendeert hij het best, dat zag je ook nadat Brian Brobbey erin kwam', besluit Van 't Schip.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.