Sydney van Hooijdonk, groundhopper en fan van Crystal Palace

Reacties

Sydney van Hooijdonk lijkt in veel opzichten op Pierre van Hooijdonk. Net als zijn vader is de jonge aanvaller van NAC Breda een groot voetballiefhebber.

Sydney van Hooijdonk, groundhopper en fan van Crystal Palace

In de Eindejaarsspecial van Voetbal International spraken vader en zoon ronduit over hun gelijkenissen en hun beleving van de sport. Zo vindt Sydney van Hooijdonk het rijtje clubs dat zijn vader diende erg fraai.

Sydney: 'Ik voel me aangetrokken tot hetzelfde soort clubs. NAC, Celtic, Feyenoord, Fenerbahçe; daar is iedere thuiswedstrijd een belevenis op zich.'

Pierre: 'Zijn favoriete club in Engeland zegt volgens mij genoeg over zijn voetbal-beleving.'

Sydney: 'Dat is Crystal Palace. Dat is begonnen in het seizoen dat Liverpool eindelijk weer eens kampioen kon worden, met Suárez en Sturridge en zo. Ze verspeelden de titel bij Palace, na een 3-0 voorsprong. Dat heeft zó veel indruk op me gemaakt. Ik ben ze altijd blijven volgen. Dat stadion, die fanatieke fans; echt schitterend vind ik dat. Elke winterstop ga ik met vrienden naar Engeland om wedstrijden te bezoeken. Dan vind ik het juist mooi ook naar de kleinere clubs te gaan. Dat is trouwens begonnen door Voetbal International, toen jullie drie jaar geleden alle 92 profclubs in Engeland bezochten. Dat bracht mijn vriendengroepje op het idee ook zoveel mogelijk stadions te gaan zien. Eind december gaan we weer. Naar Crystal Palace natuurlijk, tegen Chelsea. En naar Fulham. Wigan zijn we geweest, Huddersfield, Brentford. Ooit hoop ik zelf bij Crystal Palace te spelen. Het shirt heb ik al, van mijn vrienden gekregen voor mijn verjaardag.'

Pierre: 'Dat vind ik mooi. Sydney is een echte voetballiefhebber. Veel van zijn leeftijdgenootjes zijn gefocust op de absolute topclubs.

De rest van het gesprek met Sydney van Hooijdonk en Pierre van Hooijdonk is te lezen in onze eindejaarsspecial en op VI PRO. Daarin spreken ze onder andere over hun tijd in Istanbul, het nemen van vrije trappen en de ontwikkeling van Sydney.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.