Swinkels en de Vlaamse verdediger die 'dertig kilo confetti' in zijn auto aantrof

Reacties

De entree van Arjan Swinkels bij VVV-Venlo heeft ook de kleedkamer op scherp gezet. De voormalige verdediger van Willem II is berucht vanwege zijn voetbalhumor.

Swinkels en de Vlaamse verdediger die 'dertig kilo confetti' in zijn auto aantrof
© Pro Shots

Swinkels voetbalde tussen 2004 en 2012 in Tilburg. In de VI-verkiezing werd hij tot dé cultheld van Willem II verkozen. Zijn broer Ruud viel eenzelfde eer ten deel bij FC Eindhoven. In een groot verhaal vertellen de verdediger en de doelman over hun bijzondere band, maar worden ook tal van anekdotes opgehaald.

Een van die verhalen gaat terug naar de tijd van Arjan bij KV Mechelen. Hij had daar in Lucas Bijker een trouwe bondgenoot. De Vlaamse verdediger Alexander Corryn denkt nog regelmatig terug aan de twee Nederlanders, of hij wil of niet.

'We hebben eens dertig kilo confetti in zijn auto gegooid', zegt Arjan zonder met zijn ogen te knipperen. 'Gewoon besteld via internet. Drie van zulke zakken. Sleuteltje pakken, auto versieren, sleuteltje terugleggen. De bestuurderskant zat helemaal onder, hij kon niet meer bij zijn pedalen. We zijn voorzichtig geweest, hoor, hebben geen confetti in de luchtfilters gedaan. Voor hetzelfde geld blaas je de motor op. Maar we verstopten het spul wel in alle vakjes, onder de matjes. Nu, anderhalf jaar later, komt hij de confetti nog steeds tegen.'

'Mjah, een redelijke grap', recenseert Ruud zuinigjes. 'Persoonlijk had ik nog wat meel in de blowers gegooid. En dan volle bak aanzetten. Dat zo’n gast denkt alles gehad te hebben, zijn auto start en dan, poef, hele gezicht wit. Dan maak je het af.'

Lees op VI PRO het hele verhaal over de broers Swinkels, beiden dus zeer geliefd onder de fans. In het dubbelinterview ook meer over Christophe Grégoire, die bij Willem II slachtoffer werd van 'het verhaal van de toetertjes'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.