Swingend Heracles bezweert minicrisis tegen concurrent VVV

Reacties

Heracles Almelo heeft eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. De revelatie van het begin van het seizoen versloeg VVV-Venlo in eigen huis en rukt daardoor op naar de vierde plek.

Swingend Heracles bezweert minicrisis tegen concurrent VVV
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Al vier Eredivisie-duels op rij had Heracles niet meer gewonnen voorafgaand aan het thuisduel van vandaag. De laatste drie optredens gingen zelfs verloren en ook in de beker ging de ploeg onderuit (2-0 tegen Vitesse). Door die serie had tegenstander VVV inmiddels zelfs minder verliespunten.

In Almelo was van de slechte reeks van de Heraclieden evenwel maar weinig te zien. Al na een minuut was het bijna raak voor Adrian Dalmau en twee minuten later mocht hij wel juichen (foto). Op aangeven van Brandley Kuwas opende de Spanjaard de score.

In het vervolg moest VVV-goalie Lars Unnerstall flink aan de bak om de 2-0 te voorkomen. Vooral Dalmau was bedrijvig. VVV kon maar weinig tegenover de Almelose dadendrang zetten en kwam niet verder dan mogelijkheden voor Peniel Mlapa (schoot naast en over) en Johnatan Opoku (werd op het laatste moment gestuit door Bart van Hintum).

Na rust was het even schrikken voor het thuispubliek toen een goal van Jay-Roy Grot werd afgekeurd vanwege buitenspel, maar kon er al snel gejuicht worden. In de 49ste minuut viel de bal voor de voeten van Lerin Duarte, die zo de 2-0 op het scorebord bracht.

In de 54ste minuut leverde VVV de bal opnieuw klungelig in – dat gebeurde voorafgaand de 2-0 ook al – en kreeg Kristoffer Peterson een strafschop. De Zweed ging zelf achter de bal staan en scoorde zo voor het eerst in twee maanden weer eens.

In de slotfase probeerde VVV de spanning nog wel terug te brengen, maar kwam de ploeg van coach Maurice Steijn niet verder dan de aansluitingstreffer van Nils Röseler (gleed binnen in de korte hoek). Even daarvoor had Mlapa de paal nog geraakt. Het slotakkoord én hoogtepunt van het duel kwam op naam van Duarte, die de bal op schitterende wijze in de verre kruising draaide: 4-1. Door de overwinning leidt Heracles nu weer de stoelendans onder de topdrie met een punt voorsprong op FC Utrecht en Vitesse. VVV is zevende, maar heeft nog wel een duel tegoed.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.