Robben op de bres voor FC Groningen, De Jong blij met belletje Berghuis

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben op de bres voor FC Groningen, De Jong blij met belletje Berghuis

• In de strijd tegen de lege plekken in Euroborg heeft FC Groningen in Arjen Robben een medestander gevonden. De Oranje-international komt vanuit München met een bijzondere oproep. 'Het doet mij pijn als ik op televisie de vele lege plekken zie. Ik hoop dat het stadion tegen FC Twente weer goed gevuld zal zijn', zegt de Bayern-aanvaller. 'Natuurlijk mag je kritisch, maar als het eerste fluitsignaal heeft geklonken, moet je achter je ploeg staan. Groetjes vanuit München, van een echte FC Groningen-supporter.'

Maar niet alleen Robben in ingeschakeld. Ook Erik Nevland zet zich in voor de FC Groningen-campagne.

'Hij heeft me volgende ochtend meteen gebeld. Hij was ook geschrokken, maar heeft het niet met opzet gedaan. Het was erg ongelukkig. Goed dat hij contact met me zocht. Dat vind ik heel fijn.'
• PSV-spits Luuk de Jong is te spreken dat Steven Berghuis hem een dag na het duel met Feyenoord belde. De Feyenoord-aanvaller was verantwoordelijk voor de ribblessure van De Jong. (Omroep Brabant)

L'Équipe kan bij het samenstellen van de lijst van grootste talenten niet van chauvinisme worden beschuldigd. De Franse krant zet Marco Asensio bovenaan de topvijftig. De aanvaller van Real Madrid troeft daarmee Dele Alli (Tottenham Hotspur) en de Franse jongelingen Kylian Mbappé (PSG) en Ousmane Dembélé (Barcelona) af. Ajax is met drie beloftes vertegenwoordigd in de topvijftig. Kasper Dolberg staat twaalfde, waar Matthijs de Ligt en André Onana respectievelijk 34ste en 49ste staan.

'Ik schrok me natuurlijk rot. Ik wilde het cadeau gewoon niet hebben, ik heb zoiets gewoon niet nodig. Ik wil gewoon dat mijn jongens het goed doen. Maar ik moest het wel accepteren, omdat Emil dreigde mij te verlaten...'
• Schoorvoetend accepteerde Hasan Cetinkaya het cadeau van RB Leipzig-aanvaller Emil Forsberg, die met een heuse Ferrari zijn zaakwaarnemer wilde bedanken voor diens steun. (Aftonbladet)

Ronaldinho mag dan wat extra kilo's met zich meedragen, de Braziliaan weet nog altijd de show te stelen met een balletje aan zijn voet.

Gols da vitória de ontem! Delhi Dragons 6 x 4 Kerala Cobras! ⚽⚽⚽ @premierfutsalindia

Een bericht gedeeld door Ronaldo de Assis Moreira (@ronaldinho) op

• Schoenen zijn voor Bakary Sako niet alleen werkkleding. De Malinese aanvaller van Crystal Palace besteedt extra aandacht aan het schoeisel, dat voor hem speciaal wordt ontworpen door Pierre Navarro. En dat doet hij al jaren, want in 2014 liep hij met Swarovski-schoenen rond.

• Wat te doen met criticasters? FC Sion-voorzitter Cristian Constantin (foto boven) heeft het antwoord. Constantin besloot op tv-analyticus Rolf Fringer, voormalig coach van onder meer VfB Stuttgart, in te meppen omdat Fringer het had gewaagd om kritiek op Constantin te leveren. De verklaring van Constantin: 'Finger heeft me deze week verbaal aangevallen. Ik heb het rechtgezet. Ik heb hem vastgegrepen en een pak slaag gegeven. Dat voelt goed.' Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Om helder te zijn: die gast is niet lui. Als Higuaín op het juiste pad zit, maakt hij het verschil op monsterlijke wijze.'
• Corrado Saccone, de voormalig fitnesstrainer van Napoli, geeft hoog op van Gonzalo Higuaín, die momenteel veel wordt bekritiseerd in Italië naar aanleiding van zijn spel. Bovendien is het gewicht van de Juventus-spits een geliefd onderwerp van gesprek in de republiek. (TuttoJuve)

'Niemand dacht eraan dat Neymar Barcelona echt zou verlaten. Maar voetbal is onvoorspelbaar en dit soort dingen gebeuren. Ik geloof dat hij bij Barcelona altijd het gevoel had dat hij overschaduwd werd door Lionel Messi.'
• Dat Jérémy Mathieu vertrok uit Catalonië, daar zal niemand om rouwen. Maar het vertrek van Neymar kwam wel aan als een klap. Mathieu, die naar Sporting Lissabon verkaste, geeft zijn kijk op de megatransfer. (EFE)

• Wat nu de charme is van het bekertoernooi? Nou, dit bijvoorbeeld. Het gejuich in de kantine van de amateurs van AVV Swift bij de loting. In de volgende ronde wacht voor de stuntploeg die Vitesse uitschakelde een confrontatie met landskampioen Feyenoord.

Samenvatting: de superstunt van Swift tegen bekerhouder Vitesse

• De kans is groot dat Facebook gaat bieden op de uitzendrechten van de Premier League. Dat heeft Ed Woodward, vice-voorzitter van Manchester United, aangekondigd. De bestuurder van de topclub heeft bij een aandeelhoudersvergadering uitgelegd dat Amazon en Facebook steeds grotere partijen worden bij het uitzenden van sport en denkt dat die opkomst ook invloed gaat hebben op de Premier League. Naar verwachting start in de laatste maanden van dit kalenderjaar het nieuwe biedingsproces voor de uitzendrechten.

'Absoluut, ik denk dat zij (Amazon en Facebook, red.) gaan deelnemen. Om precies te zijn was er bij de vorige ronde al enorme interesse. We horen dat dat zo is bij de Premier League, maar ook bij de Champions League en andere Europese tv-rechten. Ik denk dat we meer betrokkenheid gaan zien van die organisaties en daar zijn we blij mee', aldus Woodward.

• Romelu Lukaku bedankt de Manchester United-supporters voor hun steun, maar heeft wel respect gevraagd. Een lied over de nieuwe spits van The Mancunians was het onderwerp in gesprek van Engeland vanwege het racistische karakter van de tekst. Er werd op Old Trafford gezongen over onder meer de lengte van het geslachtsdeel van de topschutter. 'De steun is geweldig sinds ik hier ben gekomen. Fans bedoelden het goed met hun liedjes, maar laten we verder gaan. #respecteerelkaar', aldus Lukaku.

• Over een hartelijke ontvangst gesproken; bij Atlético Madrid is met blijdschap gereageerd op het akkoord met Chelsea over Diego Costa. 'Een imposant stadion en als club blijven we maar groeien. De ambitie is om te strijden om de titels en het maakt met trots dat het gelukt is om een van de drie beste aanvallers van de wereld te halen', zegt Filipe Luís. En Antoine Griezmann dan? De linksback heeft wat uit te leggen. Aan Griezmann, Cristiano Ronaldo of Lionel Messi, om er maar een paar te noemen.

• Koke kijkt intussen al uit naar de nieuwe samenwerking met Costa. De assistkoning van Atlético wist de spits in het verleden blindelings te vinden. 'Met Diego had ik een speciale band', legt de middenvelder uit bij een commercieel evenement. 'Iedere keer als hij de bal had, wist ik al wat hij ging doen. En bijna iedere pass van mij richting hem resulteerde in een goal.'

• Laten we het erop houden dat het Argentijnse River Plate in de return van de kwartfinale van de strijd om de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, met machtsvertoon de halve finale heeft bereikt. Hoewel het eerste duel met 3-0 verloren ging tegen het Boliviaanse Wilstermann, eindigde de thuiswedstrijd in liefst 8-0. Ignacio Scocco was de grote man met vijf goals. Geniet mee en let vooral op het stadiongeluid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.