Swansea mag blijven dromen van PL-rentree, sprookje Barnsley voorbij

Swansea City heeft ten koste van Barnsley de finale van de play-offs om een Premier League-ticket bereikt. Een gelijkspel was genoeg voor een plek in de eindstrijd.

Swansea City
1 - 1
Barnsley
Barnsley

Op 13 mei 2018 degradeerde Swansea City na zeven seizoenen uit de Premier League, maar drie jaar later krijgt het een uitgelezen kans op een terugkeer. In de halve finale van de play-offs was de club uit Wales te sterk voor Barnsley, dat in de reguliere competitie al twee keer verloren had van The Swans. Afgelopen maandag ging het opnieuw onderuit (0-1), waardoor Swansea het in eigen Liberty Stadium mocht afmaken.

Opnieuw stevende Barnsley, dat dit seizoen zo geroemd werd vanwege zijn gegenpressing en Moneyball-tactics, af op een nederlaag toen Matt Grimes de thuisclub zes minuten voor rust op voorsprong had gezet. In de 71ste minuut kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte via Cauley Woodrow, waardoor ineens een spannende slotfase aanbrak.

Het bleef echter bij 1-1, waardoor Swansea City mag blijven hopen op promotie. In de finale is Brentford op zaterdag 29 mei de tegenstander. De ploeg van manager Thomas Frank was in de halve finale over twee wedstrijden te sterk voor AFC Bournemouth. In de reguliere competitie presteerde Brentford van alle deelnemers aan de play-offs het beste met de derde plaats. Swansea City eindigde met zeven punten achterstand op de vierde plaats.