Supporter sterft na val van tribune: wedstrijd River Plate gestaakt

Reacties

Het competitieduel van River Plate met Defensa Y Justicia is zaterdag gestaakt vanwege de tragische dood van een supporter van de thuisclub. De man viel van de tribune in El Monumental en overleed ter plekke.

Supporter sterft na val van tribune: wedstrijd River Plate gestaakt
© Pro Shots
River Plate
River Plate
1 - 0
Defensa y Justicia
Defensa y Justicia

De wedstrijd in de Primera División was pas 25 minuten oud, toen het noodlot toesloeg. Volgens Olé en TyC Sports viel een supporter van Sívori Alta (de bovenste tribune) door een nog onbekende oorzaak naar beneden. De man overleefde de valpartij van zo'n vijftien meter niet. In een officieel statement meldt River Plate dat er geen sprake was van geweld.

Op het veld ontstond commotie, omdat onduidelijk was of de wedstrijd kon worden uitgespeeld. Scheidsrechter Fernando Rapallini liet aanvankelijk doorspelen, maar werd vijf minuten later door de autoriteiten op de hoogte gebracht van het overlijden en maakte vroegtijdig een einde aan het duel.

Rapallini riep de aanvoerders van River Plate en Defensa y Justicia bijeen om het trieste nieuws te brengen en besloot de wedstrijd vervolgens definitief te staken. Dertig minuten later was het stadion volledig ontruimd. De veiligheidsdiensten onderzoeken de zaak.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.