Supersub Origi maakt Liverpool diep in blessuretijd koploper

Liverpool heeft zaterdagmiddag Chelsea (dat eerder op de dag verloor van West Ham United) afgelost als de nummer één in de Premier League. Een enorme misser van Diogo Jota leek op bezoek bij Wolverhampton Wanderers vervelende gevolgen te gaan hebben, maar in blessuretijd werd Divock Origi de redder in nood.  Voor Newcastle United was het zaterdag eindelijk bingo.

Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool maakte twaalf doelpunten in zijn laatste drie competitiewedstrijden en is de meest scorende ploeg uit de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp had het zaterdag echter lastig met het stug verdedigende Wolverhampton Wanderers, dat een van de minst gepasseerde defensies van de competitie heeft. Liverpool kreeg niet veel kansen en toen Jota na een uur spelen een enorme kans onbenut liet, leek het een vervelende middag te gaan worden.

Dat Jota niet scoorde, was een klein wonder. Wolverhampton-doelman José Sa kwam een kwartier na rust ver zijn doel uit, maar slaagde er niet in om de bal weg te werken en werd gepasseerd door Jota. De voormalig Wolverhampton-aanvaller had zo vrij baan naar het vijandelijke doel, waar twee oud-ploeggenoten van de Portugees naar de eigen doellijn snelden. Jota had de hoek voor het uitzoeken, maar ramde de bal op Conor Coady.

Voor Liverpool (met Virgil van Dijk in het hart van de defensie) leek de misser van Jota voor puntenverlies te gaan zorgen. Vlak voor het einde pakten The Reds echter toch nog de volle buit: Mohamed Salah brak door op rechts en legde de bal klaar voor Origi, die twintig minuten voor het einde in de ploeg was gekomen. De Belg controleerde en schoot uit de draai raak: 0-1. Zo staat Liverpool nu bovenaan in de Premier League, al kan het later deze zaterdag weer gepasseerd worden door Manchester City.

Newcastle United
1 - 0
Burnley
Burnley

Newcastle United is sinds kort de rijkste club van de wereld, maar won in de eerste veertien speelronden van dit Premier League-seizoen geen een keer, waardoor het vooralsnog een degradatiekandidaat is. Zaterdag konden The Magpies dan eindelijk een zege vieren: in de thuiswedstrijd tegen Burnley, waar Erik Pieters de hele wedstrijd op de bank zat, werd Callum Wilson de matchwinner. Na een fout van Burnley-doelman Nick Pope schoot de aanvaller vijf minuten voor rust knap raak.

Southampton
Southampton
1 - 1
Brighton & Hove Albion

Armando Broja scoorde in oktober tegen Leeds United en Burnley en maakte zaterdag tegen Brighton & Hove Albion, dat aantrad met Joël Veltman als basisspeler en Kjell Scherpen en Jürgen Locadia als bankzitters, zijn derde doelpunt in de Premier League. De voormalig Vitessenaar kapte Shane Duffy uit en liet Robert Sánchez kansloos. Met deze goal leek Broja de matchwinner te worden, maar vlak voor tijd verspeelde Southampton toch nog de zeker lijkende overwinning. Neal Maupay, die woensdag ook al een late gelijkmaker tegen West Ham United voor zijn rekening nam, maakte er 1-1 van.