Superstunt Union Sint-Gillis: Nieuwkoop en co verslaan grote broer Anderlecht

Reacties

Met debutant Wesley Hoedt in de basis is Anderlecht dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. De recordkampioen ging zondag op eigen veld onderuit tegen promovendus Union Sint-Gillis, waar met Bart Nieuwkoop een andere Nederlander debuteerde (1-3).

Superstunt Union Sint-Gillis: Nieuwkoop en co verslaan grote broer Anderlecht
Anderlecht
Anderlecht
1 - 3
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis

Anderlecht startte het nieuwe seizoen in de wetenschap dat rivaal Club Brugge eerder op de dag verrassend punten had laten liggen tegen AS Eupen (2-2). Tegen stadgenoot Union Sint-Gillis, waar de van Feyenoord overgekomen Nieuwkoop na ruim een uur spelen binnen de lijnen kwam, lukte het Anderlecht niet om daarvan te profiteren.

Kort voor rust poetste Yari Verschaeren de openingstreffer van Denis Undav nog weg (1-1), maar na de pauze nam Union Sint-Gillis opnieuw brutaal afstand van de grote broer. Nogmaals Undav en invaller Lazare Amani bezorgden de bezoekers een riante voorsprong (1-3), waarna Anderlecht de moed in de schoenen zakte. De ploeg van Vincent Kompany kon in het vervolg geen vuist meer maken. 

Zo zorgde Union Sint-Gillis op de eerste speeldag van de Pro League meteen voor een enorme stunt. De Brusselse traditieclub is voor het eerst in 48 jaar terug op het hoogste niveau.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.