Superscout Mislintat ziet nu al geen toekomst meer bij Arsenal

Reacties

Sven Mislintat staat op het punt Arsenal te verlaten, zo hebben bronnen binnen de Engelse topclub bevestigd tegenover ESPN. Het is het gevolg van onduidelijkheid over de te varen koers. Het moment is voor Arsenal extra pijnlijk, nu een terugval in de Premier League dreigt.

Superscout Mislintat ziet nu al geen toekomst meer bij Arsenal

Mislintat werd eind 2017 met veel tromgeroffel binnengehaald door Arsenal. De nu 46-jarige Duitser zou een cruciale rol krijgen bij het bouwen aan een nieuw kampioenselftal in samenwerking met de opvolger van Arsène Wenger. Ruim een jaar na zijn komst ziet Mislintat voor zichzelf weinig mogelijkheden meer in Noord-Londen, waar manager Unai Emery meer invloed wil op het transferbeleid en er bovendien nagenoeg geen budget is voor transfers. De onrust neemt daarmee verder toe.

Bij Borussia Dortmund maakte Mislintat naam voor zichzelf als superscout. Hij was betrokken bij de komst en ontwikkeling van onder anderen Shinji Kagawa, Robert Lewandowski, Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang. De talentontdekker had ook een grote rol bij de transfer van de Gabonese spits naar Arsenal in januari vorig jaar.

ESPN meldt dat er onenigheid is ontstaan met Raul Sanllehi, die in Noord-Londen kort na zijn komst doorgegroeid is naar de rol van technisch directeur. De voormalige bestuurder van Barcelona wil in nauwe samenwerking met Emery vooral gebruikmaken van zijn eigen netwerk bij het binnenhalen van nieuwe spelers. Zo is nu het idee om Denis Suárez te huren van Barcelona. De 25-jarige Spanjaard werkte bij Sevilla al samen met Emery.

Bekijk hieronder de inkomende transfers van Arsenal in het seizoen 2018/19.

Speler Van Bedrag
Lucas Torreira Sampdoria 30
Bernd Leno Bayer Leverkusen 25
Sokratis Papastathopoulos Borussia Dortmund 16
Mattéo Guendouzi Lorient 8
Stephan Lichtsteiner Juventus Transfervrij

Bedragen in miljoenen euro's en via Transfermarkt.

Mislintat, die bij zijn aanstelling ook beloofd zou zijn dat hij kon doorgroeien naar de rol van technisch directeur, kiest voor een andere aanpak. Hij maakt meer gebruik van analyses en statistieken bij het ontdekken van talent. Zomeraanwinsten Mattéo Guendouzi en Lucas Torreira komen uit zijn koker, maar daar blijft het dus bij door de verloren machtsstrijd. Volgens Engelse en Duitse media doet Bayern München momenteel al een poging om Mislintat binnen te halen.

Mislintat is na manager Wenger en algemeen directeur Ivan Gazidis al de derde beleidsbepaler binnen een jaar die vertrekt bij Arsenal. Ondertussen ontstaat steeds meer twijfel over hoeveel de club nu is opgeschoten met Emery aan het roer. Er was in de eerste seizoenshelft een reeks met 22 duels zonder nederlaag, maar inmiddels staat Arsenal in de competitie gewoon weer vijfde en verliest het de aansluiting met de topvier. De Londenaren hebben na 22 speelronden maar twee punten meer dan vorig jaar in dezelfde fase van het seizoen. Toen eindigde Arsenal in het laatste jaar onder Wenger als zesde.

Arsenal-supporters wachten ondertussen af wat er deze transferperiode nog gaat gebeuren. Emery lijkt Mesut Özil graag te zien vertrekken. De Duitse grootverdiener is de laatste weken diverse malen om tactische redenen buiten de ploeg en zelfs buiten de wedstrijdselectie gehouden. Op grote inkomende transfers hoeft de achterban niet te rekenen. De Spaanse manager heeft al duidelijk gemaakt dat Arsenal met het huidige budget alleen nog spelers kan huren.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.