Superieure Lewandowski blijft maar scoren en treft Barça in kwartfinale

Reacties

Bayern München heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Ook in eigen huis won de ploeg van Hans-Dieter Flick eenvoudig van Chelsea.

Superieure Lewandowski blijft maar scoren en treft Barça in kwartfinale
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
4 - 1
Chelsea
Chelsea

Op 25 februari was het tweeluik eigenlijk al beslist, want Bayern won de heenwedstrijd in Londen met 0-3. Het karwei moest in eigen huis nog afgemaakt worden, maar door de coronapandemie werd de return bijna zes maanden later pas afgewerkt. In de tussentijd won Bayern de dubbel in Duitsland, terwijl Chelsea zich als nummer vier van Engeland voor de Champions League-editie van komend seizoen plaatste.

Maar eerst moest de huidige jaargang nog worden afgemaakt en Chelsea stond voor een schier onmogelijke opgave. Jorginho en Marcos Alonso waren zaterdagavond namelijk geschorst in de Allianz Arena, terwijl César Azpilicueta, Billy Gilmour, Ruben Loftus-Cheek, Pedro, Christian Pulisic en Willian ontbraken vanwege blessures. De jonge Nederlander Ian Maatsen behoorde daardoor tot de wedstrijdselectie van The Blues.

Onduidelijk is of Bayern München vrijdag een beroep kan doen op Jérôme Boateng.
© Pro Shots
Onduidelijk is of Bayern München vrijdag een beroep kan doen op Jérôme Boateng.

Mocht Chelsea nog serieus hadden gedacht aan een stunt dan was die hoop na tien minuten vervlogen, want Robert Lewandowski opende de score door een strafschop te benutten. Het was al het twaalfde doelpunt dit seizoen in de Champions League van de Poolse spits, die iedere wedstrijd waarin hij in actie kwam minimaal één keer trefzeker was. Veertien minuten na de openingstreffer vertolkte Lewandowski de rol van aangever. De volledig vrijstaande Ivan Perisic was de afmaker. Op slag van rust redde Tammy Abraham nog wel de eer namens Chelsea.

Smet op de feestavond voor Bayern München was het uitvallen Jérôme Boateng. Na ruim een uur ging de verdediger naar de kant met een spierblessure. Hij werd vervangen door Niklas Süle, die juist weer zijn rentree maakte. Vanwege een kruisbandblessure stond de verdediger sinds oktober aan de kant. De prognose was toen dat Süle dit seizoen niet meer in actie zou komen en het EK zou missen, maar dat liep allemaal even anders.

Uiteindelijk werd het een kwartier voor tijd nog 3-1 door Corentin Tolisso en in de 84ste minuut bepaalde Lewandowski met zijn tweede van de avond de eindstand op 4-1, waardoor Bayern München dus heel eenvoudig de kwartfinale bereikte. Barcelona is daarin op vrijdag 14 augustus (aftrap 21.00 uur) de tegenstander. Chelsea kan zich richten op het komende seizoen. Manager Frank Lampard kan dan een beroep doen op Timo Werner en Hakim Ziyech, die al werden overgenomen van respectievelijk RB Leipzig en Ajax.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.