Supercoppa prooi voor Juve tegen negen man Napoli

Juventus heeft voor de vijfde keer in zijn historie beslag gelegd op de Supercoppa. In China won de ploeg van trainer Antonio Conte, die vanwege zijn schorsing op de bank werd vervangen door Massimo Carrera, na verlenging met 4-2 van bekerwinnaar Napoli.

In de 27ste minuut kwam Napoli op voorsprong in Peking, door een treffer van Edinson Cavani. De spits uit Uruguay kon vanaf de middenlijn alleen af op Gianluigi Buffon, die in eerste instantie nog kon redden maar kansloos was op de tweede inzet. Tien minuten later maakte Juventus gelijk via Kwadwo Asamoah (foto), die vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend binnen volleerde.

Nog voor rust zette Goran Pandev Napoli voor de tweede keer op voorsprong. Na weifelend ingrijpen van Leonardo Bonucci kreeg Buffon dit keer Pandev op zich af, die met een mooie lob voor de 1-2 tekende. Arturo Vidal zorgde echter voor een gelijke stand na negentig minuten, door in de 74ste minuut een strafschop te benutten. Een verlenging moest daardoor de beslissing brengen.

Napoli had daarin nog maar negen spelers op het veld staan, aangezien Pandev en Juan Zúñiga in de slotfase van het veld werden gestuurd. Met twee man minder trok Juventus in de verlenging de wedstrijd eenvoudig naar zich toe. Door een eigen treffer van Christian Maggio werd het na zeven minuten 3-2 en weer vijf minuten later zorgde Mirko Vucinic voor de beslissing.

Het bleef uiteindelijk bij een 4-2 overwinning voor de landskampioen, die daardoor voor het eerst sinds 2003 de Supercoppa mee naar huis neemt. In 2005 speelde de club uit Turijn voor het laatst om deze prijs, maar toen werd met 1-0 van Internazionale verloren. Foto: VI Images