Sunderland krabbelt op en gaat naar Wembley

Reacties

Sunderland heeft donderdagavond een belangrijke stap gezet richting promotie naar het Championship. The Black Cats hielden Portsmouth op een 0-0 gelijkspel, wat voldoende was na de 1-0 winst in het heenduel.

Sunderland krabbelt op en gaat naar Wembley

Het verhaal van Sunderland is bekend. De club degradeerde in 2017 na tien jaar uit de Premier League en zette vervolgens alles op alles om na één seizoen weer terug te keren op het hoogste niveau. In plaats daarvan beleefde Sunderland een dramatisch seizoen met een laatste plaats als gevolg. In plaats van promotie naar de Premier League, volgde zo degradatie naar de League One, het derde niveau in Engeland. Het rampseizoen werd treffend verfilmd in de Netflix-serie Sunderland Till I Die.

Dit seizoen werd de vrije val een halt toegeroepen. Sunderland eindigde de competitie als nummer vier en plaatste zich zo voor de play-offs. Daarin was Portsmouth dus de tegenstander. Sunderland won het heenduel in eigen huis met 1-0 en overleefde de return op Fratton Park. The Black Cats gaan nu naar Wembley om in een rechtstreeks duel met Doncaster Rovers of Charlton Athletic te strijden om een Champhionship-ticket.

Via de reguliere competitie wisten Luton Town en Barnsley directe promotie te bewerkstelligen. Rotherham United, Bolton Wanderers en Ipswich Town degradeerden uit het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.