Sunderland dicht bij komst van Jong Oranje-verdediger Van Hecke

Reacties

Jan Paul van Hecke is de rest van het seizoen mogelijk weer te bewonderen in het Championship. De verdediger van Jong Oranje geniet zeer concrete interesse van Sunderland.

Sunderland dicht bij komst van Jong Oranje-verdediger Van Hecke

The Black Cats willen de voorstopper per direct op huurbasis overnemen van Brighton & Hove Albion. De promovendus ziet in Van Hecke de ideale man die de defensie de rest van het seizoen kan leiden. Met Sunderland is de voormalig speler van NAC Breda en SC Heerenveen al nagenoeg persoonlijk akkoord.

Het is wachten op het ja-woord van Brighton. De Premier League-club wil eerst het contract van Van Hecke, dat doorloopt tot het einde van het seizoen, openbreken. Dat lijkt een formaliteit, hoewel de partijen het nog niet eens zijn over de duur van die verbintenis. De eerste twee competitiewedstrijden zat Van Hecke op de bank bij Brighton. Tot een debuut kwam het nog niet. Dat gebeurt zondag ook niet, want Van Hecke is bij de uitwedstrijd tegen West Ham United afwezig vanwege ziekte.

Afgelopen seizoen speelde de Zeeuw zich in de kijker in Engeland bij Blackburn Rovers. Bij die club werd hij verkozen tot speler van het jaar. De play-offs werden op een haar na misgelopen. Diverse clubs op het tweede niveau in Engeland informeerde naar Van Hecke, waaronder opnieuw Blackburn, maar de keuze is op Sunderland gevallen. Wat voor Sunderland spreekt, is het feit dat de club met eenzelfde speelstijl voor de dag komt als Brighton. Zowel de entourage van Van Hecke als de Premier League-club zocht naar een club die een vergelijkbare formatie en speelstijl hanteert, omdat beide partijen veel toekomst in elkaar zien.

Van Hecke aast op een stap, omdat hij speeltijd noodzakelijk acht in zijn ontwikkeling als speler. Bij Brighton is het perspectief op de korte termijn troebel. Met oog op het EK met Jong Oranje is het maken van minuten belangrijk. Onlangs maakte Van Hecke namelijk debuut voor de beloften en door bij Sunderland een vaste waarde te worden, maakt hij een serieuze kans om mee te gaan naar het eindtoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. van Hecke
Meer over J. van Hecke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.