Süle zorgt voor ophef door plek in Bayern-selectie te weigeren

Reacties

In de schaduw van het nieuws over de vertrekwens van Robert Lewandowski heeft ook Niklas Süle rondom het laatste competitieduel van Bayern München voor ophef gezorgd. De Duitse verdediger weigerde mee af te reizen naar Wolfsburg, toen er op het laatst toch plek voor hem was.

Süle zorgt voor ophef door plek in Bayern-selectie te weigeren
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 2
Bayern München
Bayern München

Aanvankelijk was het plan van trainer Julian Nagelsmann om voor de twintigkoppige wedstrijdselectie louter spelers te selecteren die in principe ook volgend seizoen nog onder contract staan bij Bayern. Omdat Süle na dit seizoen transfervrij vertrekt naar Borussia Dortmund, zat de 26-jarige mandekker aanvankelijk niet in de groep voor het uitduel met VfL Wolfsburg.

Toen Marcel Sabitzer tijdens de laatste training geblesseerd raakte, kwam er echter alsnog een plekje vrij voor Süle. De Duitse international bedankte daar echter voor, waardoor Bayern met 'slechts' negentien spelers in de selectie aantrad voor de laatste speelronde van de Bundesliga. Dat gaat er niet in bij Bild, dat spreekt van een schandaal. 

'Het was voor Niki moeilijk gezien zijn emotionele staat', legde Nagelsmann het besluit van Süle, dat in Duitsland voor de nodige ophef zorgde, uit. 'We vroegen of hij alsnog mee wilde gaan, maar hij zei liever niet omdat hij zich er niet op had voorbereid. Daarom hebben we hem thuisgelaten', zei de coach van Bayern tijdens zijn persconferentie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Süle nam vorige week met een megafoon in zijn handen nog afscheid van de Bayern-fans na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Stuttgart. De voormalig speler van 1899 Hoffenheim koos voor de gevoelige overstap naar Dortmund, nadat hij er met de Duitse recordkampioen niet uitkwam over het verlengen van zijn aflopende contract.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer N. Süle
Meer over N. Süle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.