Suggestie over Vinícius wekt irritatie op bij Zidane

Reacties

Real Madrid hervat de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Levante. In aanloop naar dit duel sprak coach Zinedine Zidane vrijdag op zijn persconferentie over de blessurezorgen, de situatie van Gareth Bale en de speculaties over het vermeende gebrek aan vertrouwen in Vinicíus Junior.

Suggestie over Vinícius wekt irritatie op bij Zidane

Zidane kon in de eerste drie speelronden nog niet beschikken over topaankoop Eden Hazard, die met een hamstringblessure kampte. Mogelijk kan de Belg zaterdag tegen Levante zijn debuut maken. Bij de afwezigheid van Hazard had Zidane in de laatste twee wedstrijden geen basisplaats over voor Vinícius. De Braziliaan mocht tegen Celta de Vigo nog beginnen, maar moest het tegen Real Valladolid en Villarreal doen met invalbeurten.

Op de persconferentie van vrijdag werd gesuggereerd dat Zidane niet het volledige vertrouwen heeft in Vinícius. De coach stoorde zich daaraan: 'Hij heeft het maximale vertrouwen van zijn coach, ik kan je dat garanderen', zei Zidane tegen de Spaanse journalist die Zidane vroeg naar de rol van Vinícius. 'Hij is pas negentien jaar oud en ik weet zeker dat hij de toekomst is van Real Madrid. Alles heeft tijd nodig en hij zit in een leerproces. Soms speelt hij, soms speelt iemand anders. Maar stop met zeggen dat ik geen vertrouwen in hem heb. Hij is een zeer goede speler en ik reken op hem.'

Zidane rekent ook op Bale, die in de afgelopen transferwindow nog naar de uitgang werd geduwd. Het kwam echter niet tot een breuk en de Welshman had in de eerste drie speelronden een basisplaats. Hij scoorde voor de interlandperiode twee keer tegen Villarreal, maar kreeg in dit duel ook twee gele kaarten. Voor de wedstrijd van zaterdag is hij daarom geschorst.

Bij de nationale ploeg van Wales gaf Bale toe dat hij op dit moment zonder plezier voetbalt, door alles wat er bij Real is gebeurd. Zidane ziet geen problemen: 'Ik heb altijd gezegd dat hij een speler is met indrukwekkende kwaliteiten. Iedereen weet wat er is gebeurd in de zomer, maar hij is nu gelukkig. Je moet vooruitkijken. Ik reken op al mijn spelers en Gareth is er daar één van.' Bale gaf aan dat hij zichzelf een zondebok voelde bij Real. Zidane: 'We zijn allemaal schuldig aan de goede en slechte dingen. We zitten bij Real in dezelfde boot.'

Blessurezorgen
Naast Bale zal ook Luka Modric zaterdag ontbreken. De middenvelder keerde met een bovenbeenblessure terug van de interlands met Kroatië en is bij Real al het elfde blessuregeval van het nog prille seizoen. 'We weten niet waar het aan ligt. Alle clubs hebben blessurezorgen', zei Zidane. 'We hebben spelers die nooit stoppen met voetballen, omdat ze internationals zijn. Ik vertrouw de mensen uit mijn medische staf en hoop dat er na Luka geen spelers meer wegvallen.' De blessure van Modric is niet ernstig: hij is vermoedelijk binnen twee weken terug.

Real won maar een van zijn eerste drie wedstrijden, terwijl er twee keer gelijkgespeeld werd. Atlético Madrid heeft nu al vier punten meer. 'We weten dat we zaterdag moeten winnen, omdat we al punten hebben verspeeld. We staan nu voor een interessante periode, met zeven wedstrijden in 21 dagen. We zullen daarbij al onze spelers nodig hebben. De kritiek kunnen we alleen stoppen door goede resultaten te halen', besloot Zidane.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.