Succesvolle tandem Leão-Hernández laat Milan-fans dromen van landstitel

AC Milan is na een 0-3 overwinning op Venezia voor in ieder geval een paar uur de koploper van de Serie A. Dankzij treffers van Zlatan Ibrahimovic en twee van Theo Hernández boekte de ploeg van trainer Stefano Pioli een gemakkelijke zege op de nummer zestien van de competitie.

Venezia
Venezia
0 - 3
AC Milan
AC Milan

De veertigjarige Zlatan hielp AC Milan al na twee minuten in het zadel. De aanvaller tikte een voorzet binnen na sterk voorbereidend werk aan de linkerkant van Rafael Leão, waardoor hij nu tegen 125 verschillende tegenstanders heeft gescoord. Venezia had geen antwoord op het Milanese gevaar, dat constant vanaf links kwam via zowel Leão als Theo Hernández. Namens de thuisploeg kreeg Gianluca Busio nog een fraaie kopkans, maar zijn inzet miste de kracht om AC Milan-keeper Mike Maignan te verschalken.

Na de pauze ging Milan door met het bestoken van het Venezia-doel en, net als in de eerste helft, was het opnieuw al vroeg raak. Nadat Leão Hernández diep stuurde, maakte de 24-jarige Fransman de 0-2 en daarmee zijn derde treffer van het seizoen. Hernández, die in het eerdere duel in San Siro (2-0) ook al scoorde, kon tien minuten na zijn eerste treffer van het duel opnieuw juichen.

Nadat Venezia-verdediger Michael Svoboda in de fout ging met een mislukt balletje terug, maakte hij hands op de doellijn na een inzet van Ibrahimovic. Nadat arbiter Massimiliano Irrati hem weg had gestuurd, tekende Hernández vanaf de stip voor zijn tweede en bezegelde daarmee de overwinning.