Succesvolle Janssen: 'Hiervoor ben ik naar Fener gekomen'

Reacties

Na een moeilijke periode bij Tottenham Hotspur lijkt Vincent Janssen zijn vorm weer gevonden te hebben bij Fenerbahçe. De Nederlandse spits maakte zaterdag zijn eerste derby in Turkije mee en hij viel met zijn neus in de boter.

Succesvolle Janssen: 'Hiervoor ben ik naar Fener gekomen'

Janssen was in de 2-1 winstpartij tegen Besiktas betrokken bij beide doelpunten en zag uiteindelijk vijf rode kaarten uitgedeeld worden, waarvan één buiten de wedstrijd om. Oguzhan Özyakup kreeg na het laatste fluitsignaal nog rood wegens protesteren. 'Ik kan het wel omschrijven als een gekkenhuis denk ik', stelt Janssen na de wedstrijd voor de camera van de NOS.

Voor Janssen is dat echter positief. 'Het is goed bevallen. Alle fans, hoe ze zo'n wedstrijd beleven. Ik denk dat het gewoon bij de derby's hier hoort. Iedere speler legt alles in deze wedstrijd, ze gooien alles wat ze hebben in de strijd. Hiervoor ben ik deze kant op gekomen. Ik wil spelen en belangrijk zijn voor de ploeg.'

Babel
Aan de andere kant speelde een ervaringsdeskundige uit Nederland mee. Ryan Babel speelt in totaal al drie seizoenen in de Süper Lig en kende het beladen karakter van dit soort wedstrijden. 'Dit kun je wel echt een Turkse derby noemen. Je hebt het soms over thuisvoordeel. Nou, in Turkije heb je echt een thuisvoordeel', aldus een lachende Babel.

De voormalig Ajacied was trefzeker in het duel, maar zijn rake kopbal vlak voor tijd leverde Besiktas niets meer op. 'We hebben tegen Fenerbahçe niet echt ons spel kunnen laten zien', gaf de aanvaller toe. Door de winst van Fenerbahçe is de strijd in de Turkse competitie weer razend spannend. Galatasaray en Besiktas staan bovenaan met dertien punten, waarbij eerstgenoemde club nog een wedstrijd tegoed heeft. Fenerbahçe staat voorlopig derde met elf punten.

'Vincent Janssen kan in derby van Istanbul een echte voetballer worden'
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.