Succesvolle corners helpen FC Utrecht aan revanche op FC Emmen

FC Utrecht heeft zaterdag in eigen huis afgerekend met FC Emmen tijdens de zesde speelronde van de Eredivisie. Cornersituaties deden de ploeg uit Drenthe de das om.

FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Met zeven punten uit vijf wedstrijden had FC Utrecht een wisselvallige seizoenstart achter de rug. FC Emmen hield slechts drie punten over aan de eerste vijf speelrondes, maar kon op basis van de statistieken met vertrouwen het duel in Stadion Galgenwaard ingaan. Afgelopen seizoen was FC Emmen namelijk twee keer te sterk gebleken voor FC Utrecht.

Ook zaterdagavond had FC Utrecht zijn handen vol aan FC Emmen, dat de ruimtes klein hield en weinig mogelijkheden weggaf. Het was dan ook geen verrassing dat de grootste mogelijkheid in de beginfase een schot uit de tweede lijn van Simon Gustafson was. Dan was de kans voor FC Emmen in de 27ste minuut een stuk groter: Michael de Leeuw won knap een kopduel, maar zijn inzet belandde op de paal.

Acht minuten voor rust was Adrián Dalmau wél succesvol met het hoofd. De Spanjaard trof doel uit een hoekschop van Gustafson, het was de enige doelpoging van FC Utrecht in de eerste helft. In de 54ste minuut werd FC Emmen opnieuw geklopt bij een cornersituatie. Deze keer was Gyrano Kerk de gevierde man met een kopbal.

FC Emmen, dat zeker niet slecht speelde, verkleinde nog voor het uur de achterstand. Nikolai Laursen bereikte met een fraaie pass De Leeuw, die oog in oog met keeper Maarten Paes rustig bleef. De formatie van Dick Lukkien kon echter niet doordrukken. FC Utrecht nam de touwtjes in handen en was via Gustafson zeer dicht bij de 3-1. De middenvelder kwam als verliezer uit de strijd in een één-tegen-één-duel met Dennis Telgenkamp. Vlak voor tijd trok FC Emmen met man en macht naar voren, maar de eindpass kwam vaak net niet aan. Diep in de blessuretijd maakte Jean-Christophe Bahebeck er zelfs nog 3-1 van, uit een counter.

Met tien punten vindt FC Utrecht aansluiting met de subtop. De ploeg van John van den Brom gaat volgende week zondag op bezoek bij SC Heerenveen. FC Emmen bivakkeert met drie punten in de degradatiezone en ontvangt volgende week zondag Feyenoord.