Succesvol Ajax-seizoen levert ook Overmars en Van der Sar miljoenen op

Reacties

Marc Overmars heeft zich dankzij de nodige bonussen verzekerd van een jaarsalaris van ruim 2,3 miljoen euro. De directeur voetbalzaken van Ajax verdiende daarmee twee keer zoveel als algemeen directeur Edwin van der Sar, die over het voetbalseizoen 2018/19 bijna 1,2 miljoen euro opstreek. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Amsterdammers.

Succesvol Ajax-seizoen levert ook Overmars en Van der Sar miljoenen op
© Pro Shots

Het succesvolle seizoen van Ajax, dat naast het winnen van de landstitel en de KNVB-beker ook de halve finales van de Champions League haalde, heeft de verantwoordelijke bestuurders in Amsterdam bepaald geen windeieren gelegd. Overmars en Van der Sar zagen hun jaarsalaris van respectievelijk 413 duizend euro en 370 duizend euro fors aangevuld worden met bonussen. Van der Sar kreeg 750 duizend euro extra uitgekeerd terwijl Overmars bijna twee miljoen euro kreeg aan variabele bonussen.

Het enorme bedrag aan bonussen voor Overmars houdt deels verband met sportieve prestaties van het eerste elftal en deels met vooraf vastgestelde doelstellingen op het gebied van 'het budget spelersbeleid en transferzaken'. De Raad van Commissarissen stelde vast dat zowel de sportieve doelstellingen als de doelstellingen voor Overmars op zijn beleidsterrein werden behaald. Eerstgenoemde leverde de directeur voetbalzaken een bonus van 600 duizend euro op, laatstgenoemde 75 duizend euro.

De resterende 1,25 miljoen euro aan bonussen heeft Overmars te danken aan zijn contractverlenging van afgelopen jaar. Het nieuwe contract loopt tot en met 30 juni 2024 en daarbij is een retentiebonus (een bonus die iemand krijgt als diegene na een bepaalde tijd nog steeds in dienst van het bedrijf is) van 250 duizend euro per jaar opgenomen. Overmars kreeg deze bonus voor de volledige vijf jaar vooruitbetaald. Mocht Overmars eerder bij Ajax vertrekken, moet hij het bedrag naar rato terugbetalen. Als hij in 2023 dus uit Amsterdam vertrekt, moet hij de bonus voor het laatste jaar terugbetalen. Als hij in 2022 vertrekt, betaalt hij in totaal 500 duizend euro terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.