Succesje voor Brands: uitblinker Richarlison blijft Everton-project trouw

Reacties

Een flinke opsteker voor Everton. De club die zo stroef draait in de Premier League heeft de gewilde Richarlison langdurig weten vast te leggen. De Braziliaanse aanvaller heeft een nieuw contract tot medio 2024 ondertekend.

Succesje voor Brands: uitblinker Richarlison blijft Everton-project trouw
© Pro Shots

Het nieuws van de contractverlenging is ook goed nieuws voor Marcel Brands: het was namelijk de Nederlandse technisch directeur die Richarlison in de zomer van 2018 van Watford naar Goodison Park haalde. Sterker nog: de aankoop die bijna 56 miljoen euro kostte was de eerste speler die de van PSV overgekomen directeur naar Everton haalde. Nu kan Brands dus weer een opsteker noteren, het langer binnenboord houden van de sterkhouder mag met recht een succesje genoemd worden.

Sinds zijn komst is Richarlison uitgegroeid tot Braziliaans international, hij speelde inmiddels al negentien interlands voor zijn vaderland. In zijn eerste seizoen bij Everton was hij al goed voor dertien goals, in de huidige jaargang staat de teller op vier treffers. De aanvaller is een van de uitblinkers bij The Toffees, die een moeizaam seizoen doormaken. De club staat zwaar teleurstellend zeventiende, slechts één plek en twee punten boven de degradatiestreep. Desondanks heeft Richarlison besloten zich te commiteren aan Everton.

En dat terwijl zijn naam werd genoemd bij clubs als AC Milan, Manchester United, Barcelona, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain. 'Het is mijn bedoeling om hier voor langere tijd te blijven', zo vertelt hij op de clubwebsite. 'Dit is de club die mij de kans heeft gegeven om míjn voetbal te laten zien. De club vertrouwt me, en ik vertrouw de club. De supporters geven me hun steun en ik probeer dat terug te betalen door op het veld mijn leven te geven voor ze. Ik geef bloed, zweet en tranen voor deze club. Daarom hoop ik dit shirt nog vaak te mogen eren en de fans blij te maken.'

Hij kijkt derhalve door de huidige resultaten heen en blijft geloof houden in het Everton-project onder de nieuwe manager Marco Silva, die zwaar onder vuur ligt. 'Iedereen bij de club moet voor ogen houden dat we hoog moeten mikken en voor de prijzen moeten gaan. Zelfs dit seizoen, we geloven allemaal dat dat mogelijk is. Mijn ontwikkeling is duidelijk, daar heeft Marco Silva zijn bijdrage aan geleverd', zegt hij over de manager die hij eerder bij Watford trof. 'Hij heeft mijn vertrouwen en dat van de hele selectie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.