Succesbondscoach vertrekt na zeven historische jaren bij IJsland

Reacties

Heimir Hallgrímsson stopt per direct als bondscoach van IJsland. De 51-jarige trainer was sinds 2011 werkzaam bij het nationale elftal en boekte daarmee historische successen.

Succesbondscoach vertrekt na zeven historische jaren bij IJsland

Na twee jaar als assistent onder Lars Lagerbäck werd Hallgrímsson eind 2013 doorgeschoven als hoofdtrainer van IJsland. Ruim twee jaar later schreef hij historie door het land voor het eerst in de geschiedenis naar een EK te leiden. Daar stuntte het land door Engeland uit te schakelen en de kwartfinale te bereiken, waar Frankrijk uiteindelijk te sterk was.

Het bleek geen incident, want twee jaar later plaatste IJsland zich voor het eerst ooit voor een WK. In Rusland trof het land een zware poule met Argentinië, Kroatië en Nigeria en werd IJsland laatste. Nu, enkele dagen na afloop van het toernooi, heeft de voetbalbond naar buiten gebracht dat Hallgrímsson op eigen verzoek niet doorgaat als bondscoach.

Het is nog niet duidelijk wat de nieuwe uitdaging wordt voor Hallgrímsson, die eerder alleen werkte voor ÍBV Vestmannaeyjar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.