Succes voor PEC: tweede aanvoerder Clement gaat verlengen

Reacties

Pelle Clement staat op het punt zijn contract bij PEC Zwolle te verlengen. Daarmee komt een lang gekoesterde wens van zowel de clubleiding als trainer John Stegeman uit. De 24-jarige middenvelder had nog maar een éénjarig contract en zou anders deze zomer verkocht worden.

Succes voor PEC: tweede aanvoerder Clement gaat verlengen
© Pro Shots

PEC liet in een vroeg stadium al weten het contract van Clement te willen verlengen. Zaakwaarnemer Chiel Dekker en de Zwolse clubleiding zijn in een vergevorderd stadium om dit te bekrachtigen. Clement, de twee aanvoerder van de Zwollenaren, wordt gezien als een van de bouwstenen voor komend seizoen.

In het verleden gebeurde het PEC meer dan eens dat een speler transfervrij de deur uitliep. De club is dan ook duidelijk waar het gaat om spelers met een éénjarig contract: verlengen of verkopen. Clement kiest dus voor de eerste optie. Niet in de laatste plaats omdat hij het vervelende seizoen waarin PEC ternauwernood ontsnapte aan degradatie, wil wegpoetsen.

De middenvelder kwam in 2019 naar Zwolle, op voorspraak van trainer Jaap Stam met wie hij nog samenwerkte bij Reading. De oud-speler van Ajax is inmiddels tweede aanvoerder en had afgelopen seizoen 24 keer een basisplaats. In de laatste wedstrijden van het seizoen speelde Clement hangend aan de linkerkant, een positie waar hij volgend jaar hoogstwaarschijnlijk vaker te zien zal zijn.

Spelersprofiel

P. Clement


Geboortedatum:
19 mei 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Sparta Rotterdam
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer P. Clement
Meer over P. Clement
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.