Sublieme Messi trekt zege Barcelona eigenhandig over de streep

Reacties

Barcelona heeft zaterdag in La Liga gewonnen van Leganés: 3-1. De Spaanse koploper dankte de zege aan Lionel Messi, die de gehele productie van Barça verzorgde.

Sublieme Messi trekt zege Barcelona eigenhandig over de streep

Barcelona was al snel dicht bij een treffer via Philippe Coutinho, wiens inzet gekeerd werd door doelman Iván Cuéllar. Luis Suárez schoot vervolgens naast en stuitte even later ook op Cuéllar. Messi had rond het half uur meer succes toen hij een vrije trap over de muur in het doel krulde: 1-0. Vijf minuten later kreeg de Argentijn een goede pass van Coutinho, zag ruimte en schoot raak in de linkerhoek.

Niet aan de hand, zo leek het voor Barcelona. Toch kwam de thuisploeg niet sterk de kleedkamer uit. Leganés maakte het zelfs nog spannend. Gabriel vond Nabil El Zhar, die van net buiten het strafschopgebied het net vond: 2-1. Uiteindelijk zette Barcelona in de slotfase aan en kreeg Messi een pass van Ousmane Dembélé voor zijn voeten. De Argentijn tikte de bal over Cuéllar en besliste de wedstrijd. Voor Messi was het zijn 45ste hattrick uit zijn carrière.

Barcelona is al het hele seizoen ongeslagen in La Liga en is met 79 punten uit 31 duels op titelkoers. Door de zege op Nordin Amrabat en consorten vergroot Barcelona de voorsprong op Atlético Madrid tot twaalf punten. De nummer twee van La Liga gaat zondag op bezoek bij stadsgenoot Real Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.