Sublieme Messi en Suárez laten nietig Girona kansloos

Barcelona heeft zaterdag in de Catalaanse derby met groot gemak gewonnen van buurman Girona: 6-1. Lionel Messi en Luis Suárez vonden elkaar blindelings in Camp Nou.

In september won Barça al met 0-3 op bezoek bij Girona, maar in Camp Nou kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een snelle aanval kon Portu de bal binnenwerken omdat doelman Marc-André ter Stegen en zijn defensie een stukje miscommunicatie kenden. Twee minuten later stelde Suárez alweer orde op zaken door na een fraaie steekpass van Messi af te ronden.

Messi nam later in de eerste helft kort achter elkaar de 2-1 en 3-1 voor zijn rekening. Eerst kreeg de Argentijn de bal van Suárez, kapte hij naar binnen en schoot hij raak om Barça op voorsprong te zetten. Zes minuten daarna schoof Messi een vrije trap onder de muur door in het doel. De sterspeler van Barcelona heeft nu tegen alle negentien competitiegenoten ooit een keer gescoord. Vlak voor rust tekende Suárez ook nog voor 4-1 na een pass van Philippe Coutinho.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar Barça hield het niet bij vier treffers. Coutinho deed na 66 minuten een duit in het zakje door van afstand een schot te lossen dat via de paal binnenvloog. Voor de Braziliaan, in de winter overgekomen van Liverpool, was het zijn eerste treffer in La Liga namens Barça. Suárez maakte daarna zijn hattrick nog compleet door na een vloeiende aanval raak te schieten uit een voorzet van Ousmane Dembélé: 6-1.

Barcelona, dat nu al 32 competitiewedstrijden ongeslagen is, heeft na de zege 65 punten, tien meer dan nummer twee Atlético Madrid. De Madrilenen gaan zondag op bezoek bij Sevilla. Girona doet het met een negende plaats en 34 punten als gepromoveerde club nog altijd uitstekend in La Liga.

Overige uitslag: Leganés - Las Palmas 0-0