Suarez vult met transfer 'spaarpotje' van FC Groningen

Reacties

De transfer van Luis Suarez van Liverpool naar Barcelona laat ook bij FC Groningen de kassa rinkelen. 'Echt 94 miljoen euro? Als dat het officiële bedrag is, zou dat geweldig zijn voor ons', aldus directeur Hans Nijland.

Suarez vult met transfer 'spaarpotje' van FC Groningen

De in 2006 door Groningen ontdekte aanvaller blijkt voor de noorderlingen niets minder dan een goudmijn. Na zijn transfer naar Ajax in 2007 voor rond de acht miljoen euro en het doorverkooppercentage na zijn overgang naar Liverpool in 2011 boert Groningen weer uitstekend. 'We krijgen nu een opleidingsvergoeding. Dat betekent dat we netto een half procent van het transferbedrag opstrijken', aldus Nijland tegen Voetbal International.

Een snelle rekensom leert dat er dus bijna een half miljoen euro binnenkomt bij Groningen door deze transfer, indien het door Engelse media gemelde bedrag van 94 miljoen euro juist is. Spaanse media houden het bij een iets conservatiever bedrag, namelijk 81 miljoen.

'En dat is al voor de derde keer deze zomer', vervolgt Nijland. 'Na Dusan Tadic (van FC Twente naar Southampton) en Tim Matavz (van PSV naar FC Augsburg) komt er weer geld in het laatje door een speler die niet eens meer van ons is. Dat dat weer gebeurt, is geen toeval. Dit is een prachtig bedrag voor ons spaarpotje', vervolgt Nijland.

'Ik was van plan vanmiddag lekker bootje te varen, maar nu bel ik mijn vrouw op. Ze mag een flesje koud gaan zetten om het te vieren', vervolgt Nijland. 'Dat Suarez het van onze club zó ver schopt, is prachtig voor die jongen en is iets waar wij heel trots op zijn. En geloof me: we hebben in onze selectie van nu weer een paar briljantjes lopen.' (Reon Boeringa)

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.