Suárez noemt spelen in de MLS 'een schitterende mogelijkheid'

Reacties

Ligt de toekomst van Luis Suárez in de Verenigde Staten? De Uruguayaanse aanvaller heeft in een interview allerminst uitgesloten dat hij zijn carrière gaat vervolgen in de Amerikaanse competitie. Sterker nog: de ex-Ajacied ziet het wel zitten.

Suárez noemt spelen in de MLS 'een schitterende mogelijkheid'
© Pro Shots

Sinds Suárez in de zomer van 2014 de overstap maakte van Liverpool naar Camp Nou, noteerde hij 185 doelpunten in 259 optredens. Hoewel hij dit seizoen met zes competitietreffers (in tien duels) en twee Champions League-goals (in drie duels) wederom van grote waarde is voor Barça, gieren de speculaties door Catalonië. De inmiddels 32-jarige Uruguayaan zou langzaam maar zeker te oud worden, zo klinkt het. Ook worden er regelmatig vraagtekens gezet bij zijn fysieke gesteldheid. Naar verluidt is Barcelona dan ook al voorzichtig op zoek naar een vervanger.

In de schaduw van de geruchten over mogelijke vervangers, duiken ook de verhalen over Suárez' toekomst op. Steeds vaker klinkt de Major League Soccer als serieuze optie. Het in 2020 in de hoogste competitie van de Verenigde Staten debuterende Inter Miami van clubeigenaar David Beckham zou Suárez al hebben benaderd, maar ook sterrenformatie LA Galaxy aast op de aanvaller, terwijl New York City FC naar verluidt eveneens op het vinkentouw zit.

'Je weet nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren', zo heeft het lijdend voorwerp in gesprek met sportzender ESPN nu gezegd. 'Ik ben op dit moment speler van Barcelona, en ik ben erg gelukkig, maar natuurlijk is de MLS een zeer aantrekkelijke competitie. De Amerikaanse competitie is de afgelopen jaren enorm gegroeid, en er breken steeds meer jonge spelers door. Vooral Zuid-Amerikanen. Dat toont in mijn ogen aan dat ze niet alleen maar oude spelers aantrekken, spelers die richting hun pensioen gaan. Ze zoeken naar een goede mix in leeftijd, om de competitie nog groter en mooier te maken.'

Vroeg of laat
Suárez sluit een overstap naar de MLS zelf absoluut niet uit. 'Ik heb al heel veel jaren in de elite van het internationale voetbal mogen rondlopen. Bij het maken van een nieuwe keuze, zoek ik vooral naar stabiliteit voor mijn familie en let ik op het welzijn van mijn kinderen. Zij maken een eventuele keuze altijd samen met mij. Maar de VS is zeker een schitterende mogelijkheid.' Vooralsnog blijft het bij speculeren, al denkt Nicolás Lodeiro zeker te weten dat de toekomst van zijn maatje in de MLS ligt.

De twee waren al vrienden voordat zij tussen 2010 en 2011 samenspeelden bij Ajax, de middenvelder speelt sinds 2016 voor Seattle Sounders. Met die club werd hij onlangs nog landskampioen, rondom de finale van de play-offs sprak hij zich ook al uit over Suárez. 'Ik denk dat geïnteresseerde clubs vooral Barcelona moeten overtuigen, want Luis zelf wil graag naar de MLS komen. Hij vraagt me continu naar de competitie, dus ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij hiernaartoe komt. Vroeg of laat speelt hij in de MLS.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.