Suárez dreigt ook CL-clash met Bayern te missen: 'Dit virus is raar'

Reacties

Kan Luis Suárez na vier duels eindelijk weer eens meedoen bij Atlético Madrid? Het antwoord daarop luidt vooralsnog: nee. De Uruguayaan werd 48 uur voor de wedstrijd wederom positief getest op het coronavirus. 

Suárez dreigt ook CL-clash met Bayern te missen: 'Dit virus is raar'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Bayern München
Bayern München

Suárez miste al het pikante weerzien met zijn oude ploeg Barcelona, de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou en het uitduel met Valencia. Het lijkt erop dat de Atlético-aanvaller ook de clash met Bayern München aan zich voorbij moet laten gaan. De coronatest pakte nog altijd niet goed voor hem uit. Helemaal uitgesloten is het meespelen van Suárez nog niet. Dinsdag, op de dag van de wedstrijd zelf, wacht nog een laatste testronde.

'Dit virus is heel vreemd', zei Atlético-coach Diego Simeone op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Bayern München. 'Hij wil het team graag helpen en hij voelt zich ook goed. Dat is het belangrijkste: dat het goed met hem gaat. Het is nu zaak dat hij snel terugkeert naar het normale met een negatief testresultaat. Als hij morgen negatief test, is hij klaar om te spelen. Zo niet, dan speelt hij zaterdag (de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid, red.).'

Simeone zal van harte hopen dat Suárez dinsdag negatief test. Uiteraard omdat er met Bayern (waar Manuel Neuer, Robert Lewandowski en Leon Goretzka ontbreken) een pittige tegenstander wacht, maar ook omdat met Diego Costa ook een andere spits ontbreekt. 'Het is duidelijk dat zij kwaliteiten hebben die ons team kunnen helpen, maar we hebben meer spelers die een goal kunnen maken. We zullen in elk geval veel energie in de wedstrijd moeten leggen. Dat is het belangrijkst.'

Voor Atlético is het duel met Bayern belangrijker dan voor de Duitsers. Bayern is al geplaatst voor de achtste finale terwijl Atlético pas op vijf punten staan na vier Champions League-wedstrijden. Dat zijn twee punten meer dan Lokomotiv Moskou en vier punten meer dan Red Bull Salzburg. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
18-5
+13
16
2
Atlético Madrid
6
2
3
1
7-8
-1
9
3
Red Bull Salzburg
6
1
1
4
10-17
-7
4
4
Lokomotiv Moskou
6
0
3
3
5-10
-5
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.