Suárez aan vooravond WK-rentree: 'Bijtincident maakte hem volwassen'

Reacties

Bondscoach Oscar Tabárez van Uruguay verwacht dit WK veel van Luis Suárez, die vier jaar geleden de mondiale eindronde met pek en veren verliet nadat hij Giorgio Chiellini in diens schouder beet tijdens het duel met Italië.

Suárez aan vooravond WK-rentree: 'Bijtincident maakte hem volwassen'

'Wat er daar in Brazilië is gebeurd, heeft hem geholpen om volwassen te worden. Luis is slim en mentaal heel goed voorbereid', zei Tabárez donderdag tijdens de persconferentie richting het groepsduel met Egypte van vrijdag. 'Met al zijn kwaliteiten is hij de sleutelspeler in onze ploeg.'

Omdat de scheidsrechter het bijtincident ontging, ontsnapte Suárez aan een rode kaart tegen Italië. De FIFA greep echter in en schorste de spits voor vier maanden. Op het WK 2010 werd Suárez wél van het veld gestuurd voor het maken van hands tijdens de kwartfinale tegen Ghana. Het lukte de aanvaller om op beide WK's te scoren.

Tabárez, die voor de vierde keer als bondscoach van Uruguay fungeert tijdens een WK, heeft zijn spelers opgedragen vooral te genieten van het toernooi. 'Het is immers al moeilijk om hier te komen. Maar we verwachten hier ook veel te realiseren. We staan er goed voor. Natuurlijk hebben de spelers een slopend seizoen achter de rug, maar die handicap hebben veel andere landen ook.'

Het duel tussen Egypte en Uruguay begint vrijdag om 14.00 uur en staat onder leiding van Björn Kuipers.

We stellen de landen in Groep A even voor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.