Stuttgart moet ondanks goal Gómez vrezen voor degradatie

VfB Stuttgart wacht een flinke kluif om degradatie uit de Bundesliga af te wenden. De formatie van interim-trainer Nico Willig speelde in de eerste wedstrijd van de play-offs op eigen veld gelijk tegen Union Berlin. De return is maandag in Berlijn.

VfB Stuttgart
2 - 2
Union Berlin

Stuttgart ging de play-offs in als nummer zestien van de Bundesliga, terwijl Union Berlin een niveau lager als derde eindigde. De club uit de hoofdstad speelde nog nooit op het hoogste voetbalpodium van Duitsland en ging dapper de strijd aan met Stuttgart terwijl de verschillen in budget groot zijn.

Het venijn zat in de eerste helft in de staart. Beide ploegen kregen kansen en sloegen vlak voor rust toe. Stuttgart deed dat als eerst. Christian Gentner schoof na 42 minuten een pass van Anastasios Donis vanaf de rechterkant binnen. Een minuut later stond het al gelijk. Sebastian Andersson kopte een lange pass door op Suleiman Abdullahi, die knap aannam en afrondde.

Willig van Stuttgart zag dat zijn ploeg aanvallend te weinig bracht en liet Mario Gómez na rust invallen voor Daniel Didavi. Geen verkeerde keuze, want de 33-jarige oud-international scoorde na 51 minuten. Gómez ging in een snelle aanval op het doel af en schoot. Via het lichaam van verdediger Marvin Friedrich rolde de bal in het doel: 2-1.

Stuttgart bleef daarna aanvallen, aangezien 2-1 geen heel veilige score zou zijn omdat de uitdoelpunten dubbel tellen. De thuisploeg kreeg echter het deksel op de neus. Friedrich, bij de goal van Gómez nog de schlemiel, kopte hard raak uit een corner van Christopher Trimmel. Union Berlin leek daarna zelfs nog op voorsprong te komen via Andersson, maar keeper Ron-Robert Zieler hield de pegel van de Zweed uit zijn doel en in de extra tijd ook nog een kopbal. Zo zal vooral Union Berlin met een goed gevoel terugkijken op de heenwedstrijd in de play-offs.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}