Stuntploeg Rennes zet Neymar-loos PSG opnieuw te kijk

Paris Saint-Germain verloor vorig seizoen pas in de 23ste speelronde van de Ligue 1 voor het eerst, maar die eerste nederlaag heeft dit seizoen minder lang op zich laten wachten. Op bezoek bij Stade Rennes werd de ploeg van coach Thomas Tuchel geklopt.

Rennes
Rennes
2 - 1
PSG
PSG

Stade Rennes en Paris Saint-Germain stonden zondagavond voor de tweede keer in korte tijd tegenover elkaar. Omdat Stade Rennes vorig seizoen na strafschoppen te sterk was voor PSG in de finale om de Coupe de France en de ploeg uit Parijs de landstitel pakte, streden de twee ploegen twee weken geleden om de Franse Super Cup. Door goals van Kylian Mbappé en Ángel Di Maria won PSG met 2-1.

Na het winnen van de eerste prijs van het nieuwe seizoen won PSG ook de eerste competitiewedstrijd in eigen huis van Olympique Nîmes (3-0). En die lijn trok de regerend landskampioen ook door op bezoek in Rennes. Edinson Cavani pakte een cadeautje van de thuisploeg gewillig uit. Verdediger Damien Da Silva wilde de bal terugspelen op doelman Romain Salin, maar deed dat onnauwkeurig waardoor Cavani de bal simpel binnen kon schuiven: 0-1.

Wie vervolgens een gemakkelijke avond voor de Parijzenaren verwachtte, kwam bedrogen uit. Nipt voor rust én nipt na rust waren de gastheren uit Rennes trefzeker. Voor rust was het M'Baye Niang die de bal uit de draai binnenschoot en kort na rust kopte Romain del Castillo een fraaie voorzet van Eduardo Camavinga binnen.

Neymar
PSG moest het nog altijd doen zonder Neymar, die vorige week bij de seizoenstart nog werd aangepakt door de PSG-fans. De Braziliaanse sterspeler trainde afgelopen week wel weer voor het eerst mee, maar is volgens de laatste berichten nog niet wedstrijdfit na zijn enkelblessure. Zonder Neymar had PSG 42 minuten de tijd om de eerste nederlaag van het seizoen te voorkomen. Dat lukte niet, al was Mbappé met een schot langs de paal heel dicht bij de 2-2.

Vorig seizoen verloor PSG pas voor het eerst in de 23ste speelronde (tegen Olympique Lyon), maar dit seizoen moet de ploeg van Tuchel dus na twee speelrondes al de eerste domper incasseren. De laatste keer dat PSG een van de eerste twee wedstrijden in de Ligue 1 verloor, was in 2011. Toen werd op eigen veld verloren van FC Lorient. De nederlaag van PSG zal in Lyon met grote vreugde zijn ontvangen. Memphis Depay en consorten staan na twee duels immers wel op zes punten.