Stuntclub Union dondert na zes zeges op rij van roze wolk

Union Saint-Gilloise is tegen zijn eerste nederlaag sinds 26 september aangelopen. De stuntclub in de Belgische Pro League verloor vrijdagavond van middenmoter OH Leuven, maar zal de zestiende speelronde hoe dan ook afsluiten als koploper.

Union Sint-Gillis
1 - 3
OH Leuven
OH Leuven

Promovendus Union Saint-Gilloise kwam na een klein kwartier op achterstand in het Joseph Marienstadion. Na een ingestudeerde vrije trap gaf verdediger Casper De Norre doelman Anthony Moris het nakijken. Union kreeg hierna kansen om de stand gelijk te trekken, maar kreeg vijf minuten voor rust het deksel op de neus.

Na slordig balverlies van Damien Marcq lanceerde spits Sory Kaba middenvelder Mathieu Maertens, die er 0-2 van maakte. Vijf minuten na rust keerde de spanning terug in de wedstrijd: Kaoru Mitoma tekende na een voorzet van Teddy Teuma op fraaie wijze voor de aansluitingstreffer. Union hoopte hierna door te drukken, maar liep opnieuw in het Leuvense mes.

Halverwege de tweede helft knalde aanvoerder Xavier Mercier, na terugleggen van Siebe Schrijvers, de 1-3 tegen de touwen, bezorgde hij de bezoekers de drie punten en diende hij Union de vierde competitienederlaag van het seizoen toe. Bij Union begon voormalig Feyenoord-rechtsback Bart Nieuwkoop in de basis en hij werd na 88 minuten vervangen.