Stunt FC Volendam: Cambuur zonder topscorer Mühren naar de Eredivisie

Reacties

SC Cambuur gaat zonder Robert Mühren naar de Eredivisie. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie heeft zeer verrassend gekozen voor een terugkeer naar zijn oude club FC Volendam.

Stunt FC Volendam: Cambuur zonder topscorer Mühren naar de Eredivisie
© FC Volendam

De Noord-Hollanders maken op de officiële website melding van de komst van de 32-jarige Mühren, die een contract voor drie jaar heeft getekend. Na zijn spelersloopbaan zal de goaltjesdief bovendien een andere functie krijgen bij de club uit het dorp waar hij opgroeide.

Voor Volendam is dit een enorme transferstunt. Mühren maakte in het afgelopen seizoen liefst 38 goals voor kampioen Cambuur en werd ook in het seizoen daarvoor topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur wilde graag verder met de spits, die werd gehuurd van Zulte Waregem. Zijn contract in België liep af en daardoor kon Mühren transfervrij vertrekken.

Er lag een contract bij Cambuur voor hem klaar en er waren nog veel meer clubs met interesse. Zo werd in de wandelgangen ook FC Twente en FC Utrecht genoemd. Mühren, die niet alleen topscorer maar ook Speler van het Jaar werd in de Keuken Kampioen Divisie, bedankt echter voor promotie naar de Eredivisie en keert na zeven jaar terug naar Volendam. 

Mühren werd al twee keer eerder benaderd door Volendam. 'Maar drie keer is scheepsrecht', zegt hij. 'Ik ben enorm blij dat ik de komende drie jaar in het shirt van FC Volendam mag spelen. De club spreekt veel vertrouwen uit en ziet voor mij ook na mijn actieve carrière een mooie rol binnen de club. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Wim Jonk en ga er alles aan doen om de komende drie jaren iets moois neer te zetten met FC Volendam.'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is bijzonder verheugd met de aanvallende versterking. 'Robert behoeft natuurlijk geen introductie meer. Zijn keuze voor het oranje-zwart is een prachtig voorbeeld van de spreekwoordelijke ronde cirkel; een succesvol uitgevlogen Volendams icoon laat zijn clubhart spreken en keert terug op het oude nest', stelt de sportbestuurder vol trots.

Mühren begon zijn loopbaan bij Volendam en maakte in 110 wedstrijden reeds 52 goals voor de club. Hij verdiende in de zomer van 2014 een transfer naar AZ en speelde ook nog voor Sparta Rotterdam, NAC Breda en dus Zulte Waregem. Cambuur moet op zoek naar een nieuwe topschutter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.