Strootmans Roma herstelt zich na eerste uitgoal Benevento in 528 minuten

AS Roma heeft zondagavond geen fout gemaakt tegen Benevento. Met Kevin Strootman negentig minuten binnen de lijnen kwamen i Giallorossi nog wel op achterstand tegen de hekkensluiter van de Serie A, maar uiteindelijk kwam dankzij uitblinker Cengiz Ünder alles goed voor Roma. Eerder op de dag maakte Internazionale al een einde aan een beschamende reeks.

AS Roma - Benevento 5-2
AS Roma won vorige week na zes competitieduels op rij zonder zege van Hellas Verona (0-1) en hoopte daarmee dat het lek boven was. De hoofdstedelingen kenden tegen hekkensluiter Benevento echter een valse start en kwamen al na zeven minuten op een achterstand, toen Guilherme in het vijandelijke strafschopgebied een paar lichaamsbewegingen uit de hoge hoed toverde en zijn van richting veranderde schot langs doelman Alisson Becker in de verre hoek belandde.

Voor Benevento betekende dit pas het vierde doelpunt van dit seizoen in een uitwedstrijd en de eerste na 528 minuten in uitduels. Roma moest dus in de achtervolging en kreeg al twee goede kansen via Edin Dzeko, voordat Federico Fazio de score terug in evenwicht bracht. De verdediger kopte uit een vrije trap van Aleksandar Kolarov de 1-1 binnen. Roma ging hierna direct op zoek naar meer, maar slaagde er niet in om met een voorsprong de rust in te gaan.

Een klein kwartier na rust stelde Roma alsnog orde op zaken. De dribbel en voorzet van Cengiz waren perfect en Dzeko kopte van dichtbij via de onderkant van de lat raak. Cengiz schoot een paar minuten later zelf op aangeven van Diego Perotti de 3-1 binnen en daarmee was het verzet van Benevento gebroken. Een kleine twintig minuten voor tijd kwam bij de bezoekers Bacary Sagna als invaller binnen de lijnen: de onlangs aangetrokken verdediger, met een verleden bij onder meer Arsenal en Manchester City, maakte zo zijn debuut in de Serie A.

Het duurde niet lang voordat Sagna voor het eerst met zijn ploeggenoten een doelpunt kon vieren. Kort na zijn invalbeurt maakte Cengiz er met een fraai schot weliswaar eerst nog 4-1 voor Roma voor, maar Benevento kwam nog geen minuut later terug tot 4-2, via Enrico Brignola. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Gregoire Defrel: hij schoot een penalty binnen en maakte zo zijn eerste goal ooit voor Roma, dat Lazio passeert op de ranglijst en nu vierde staat.

Internazionale - Bologna 2-1
Internazionale voorkwam zondagmiddag een negatief clubrecord, door voor het eerst sinds 3 december (!) weer eens een wedstrijd te winnen. De ploeg van Luciano Spalletti bleef acht duels op rij zonder zege in de Serie A en zou in de boeken komen als er zondag opnieuw niet gejuicht kon worden. Zo ver kwam het niet, dankzij een schitterend doelpunt van de pas negentienjarige Yann Karamoh. Na ruim een uur spelen schoot hij na een knappe individuele actie prachtig raak: 2-1.

In de eerste helft was Inter ook al op voorsprong gekomen, maar Rodrigo Palacio had de vroege openingstreffer van Éder weggepoetst. Na de goal van Karamoh slaagde Bologna er niet nog eens in om op gelijke hoogte te komen, mede doordat de bezoekers het duel met negen man eindigden. Ibrahima Mbaye kreeg kort na het pareltje van Karamoh zijn tweede gele kaart en in blessuretijd werd Adam Masina na een nare overtreding zelfs met direct rood weggestuurd.