Strootman mist WK door gescheurde kruisbanden

Reacties

Een enorme domper voor Kevin Strootman en het Nederlands elftal. De middenvelder van AS Roma kreeg uitsluitsel van zijn zondag opgelopen knieblessure: gescheurde kruisbanden, een kapotte meniscus en een beschadigde mediale binnenband. Zijn herstelperiode bedraagt ongeveer negen maanden.

Strootman mist WK door gescheurde kruisbanden

Dat wees de MRI-scan van maandag uit. Door de enorme schade in de linkerknie mist de middenvelder van AS Roma het WK. Of hij een operatie ondergaat is vooralsnog niet duidelijk.

De wedstrijd tegen Napoli duurde zondag voor Kevin Strootman slechts elf minuten. De middenvelder begon aan de wedstrijd al met een bandage om zijn rechterknie, als gevolg van de blessure die hij had overgehouden aan de oefeninterland tegen Frankrijk van woensdag.

Maar dit keer dwong pijn in de linkerknie Strootman tot een voortijdig vertrek. In de zesde minuut kreeg hij al last nadat hij verkeerd terecht was gekomen. Hij speelde na een behandeling door, maar ging niet veel later zonder dat er een tegenstander in de buurt was weer onderuit.

Dit keer was het einde oefening voor Strootman. De middenvelder van AS Roma, met Arjen Robben en Robin van Persie behorend tot De Grote Drie  en een van de zekerheden bij Oranje, ging met tranen in de ogen van het veld.

Door de blessure is bondscoach Louis van Gaal opgezadeld met een groot probleem. Kevin Strootman was een van zijn vaste waarden en steunpilaren op wie hij zijn elftal voor het WK wilde bouwen. Niet voor niets liet de bondscoach al weten dat Strootman samen met Van Persie en Robben als enigen zeker zouden zijn van een basisplaats.

Voor Strootman zit ook de rest van het seizoen met AS Roma erop. De Romeinen zijn nog volop in de race voor de tweede plek in de Serie A, die directe plaatsing voor de Champions League oplevert. De voorsprong op Napoli, dat zondag te sterk was met 1-0, is nog maar drie punten. Koploper Juventus is met veertien punten voorsprong al uit zicht. De 24-jarige Strootman kwam in de Serie A, waar hij sinds zijn overgang van PSV naar Roma indruk maakte, tot 24 duels. Vijf keer scoorde hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.