Strootman en Roma met eenvoudige zege richting clash met Liverpool

AS Roma heeft geen fout gemaakt in de generale repetitie voor de eerste halve finale van de Champions League tegen Liverpool van komende dinsdag. De Serie A-club won zaterdag met gemak bij SPAL: 0-3.

Na een sterk begin kwam Roma in de 33ste minuut op voorsprong en Strootman had een groot aandeel. De middenvelder ontving de bal en speelde Lorenzo Pellegrini aan die vanaf rechts opkwam. Toen Strootman de bal eenmaal in het strafschopgebied terugkreeg, ging zowel hij als verdediger Francesco Vicari er met de voet naartoe. Uiteindelijk bleek dat Vicari het laatste tikje gaf en dus kwam Roma via een eigen doelpunt op voorsprong.

De bezoekers kwamen in de tweede helft goed uit de kleedkamer, want na 52 minuten stond er al 0-2 op het scorebord. Waar Stephan El Shaarawy in Radja Nainggolan voor rust nog kansen misten, scoorde laatstgenoemde na rust wel. Uit een afgeslagen vrije trap schoot de Belg diagonaal raak in de linkerhoek: 0-2.

Toen Patrick Schick acht minuten later raak kopte uit een vrije trap van Pellegrini was het duel helemaal beslist. Strootman werd daarna naar de kant gehaald door trainer Eusebio Di Francesco, die Cengiz Ünder in de ploeg bracht. Roma speelde het duel vervolgens zonder problemen uit. Met nog tien minuten te spelen moest SPAL nog wel de keeper wisselen. Alex Meret raakte geblesseerd aan zijn schouder en Alfred Gomis verving hem.

Roma, dat op de derde plek staat in de Serie A met 67 punten, gaat dinsdag op bezoek bij Liverpool in de halve finale van de Champions League. Een week later volgt op woensdag de return.