Strijdlustig AZ en hofleverancier RKC kleuren Elftal van de Week

Reacties

AZ en RKC Waalwijk zijn na de zevende speelronde rijkelijk vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. De Alkmaarders zien na de zege op Ajax drie spelers terug in het team en RKC na de winst op negen spelers van SC Cambuur zelfs vier spelers.

Strijdlustig AZ en hofleverancier RKC kleuren Elftal van de Week
© Pro Shots

AZ knokte zich zondagmiddag in eigen huis langs het tot dan toe ongeslagen Ajax. Mees de Wit en Jens Odgaard keerden het tij voor de formatie van trainer Pascal Jansen na de openingsgoal van Mohammed Kudus. Voor beide doelpuntenmakers bleek geen plek in het Elftal van de Week, drie ploeggenoten kregen een hogere beoordeling: Dani de Wit (7,5), Jordy Clasie (7,5) en Milos Kerkez (7,5).

Bij RKC, de hofleverancier van het Elftal van de Week, blonk Speler van de Week Iliass Bel Hassani (8,5) uit en ook Vurnon Anita (7,5), Shawn Adewoye (7,5) en Julian Lelieveld (7,5) deden zaterdag van zich spreken bij de thuiszege op Cambuur. RKC speelde de tweede helft met twee man meer door rode kaarten van Mees Hoedemakers en Alex Bangura. Ook Cambuur-trainer Henk de Jong werd door arbiter Sander van der Eijk met rood weggestuurd.

Andere spelers die in de afgelopen speelronde van zich deden spreken waren Jasper Cillessen (NEC, 8), Victor Edvardsen (Go Ahead Eagles, 8), Bartosz Bialek (Vitesse, 7,5) en Cody Gakpo (PSV, 8). De aanvoerder van PSV was zondag in de topper tegen Feyenoord goed voor drie assists en een doelpunt.

Het Elftal van de Week (3-4-3): Cillessen (NEC); Adewoye (RKC), Lelieveld (RKC), Kerkez (AZ); Clasie (AZ), Anita (RKC), Bel Hassani (RKC), Dani de Wit (AZ); Edvarsen (Go Ahead Eagles), Bialek (Vitesse), Gakpo (PSV).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.