Strijdbare Schöne: 'Die schaal weer naar Amsterdam halen'

Reacties

In tegenstelling tot concurrent PSV is Ajax nog op drie fronten actief na de winterstop, maar Lasse Schöne stelt zijn prioriteiten. De middenvelder ziet Ajax liever als kampioen dan dat er Europees succes behaald wordt.

Strijdbare Schöne: 'Die schaal weer naar Amsterdam halen'

Ajax overleefde een groepsfase in de Champions League met Bayern München, Benfica en AEK Athene als concurrenten, in de beker staat de club in de kwartfinale tegenover SC Heerenveen. De titelstrijd ligt ook nog volledig open, Ajax staat twee punten achter op koploper PSV.

De strijd in de Eredivisie vindt Schöne het belangrijkste. 'Ik wil gewoon die schaal weer naar Amsterdam halen', zijn de duidelijke woorden van de Deen, die voor de camera verscheen bij Ajax TV. 'Dat staat bovenaan. Europees succes is natuurlijk fantastisch en dat hebben we nu ook. Maar als je zegt tweede worden in de Eredivisie en de halve finale van de Champions League halen en er dan uit gaan, dan weet ik het wel…'

Ajax speelt zondag een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen in de Eredivisie, vier dagen later volgt een thuisduel met de Friezen in de strijd om de TOTO KNVB-beker. Op 13 februari treft Ajax Real Madrid in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.