Strijd om FC Emmen-uitblinker Bijl barst los

Reacties

De kans is groot dat Glenn Bijl bezig is aan zijn laatste periode als speler van FC Emmen. Clubs uit Duitsland en Engeland willen de rechtsback overnemen.

Strijd om FC Emmen-uitblinker Bijl barst los
© Pro Shots

De interesse is dusdanig, dat Emmen serieus rekening houdt met een transfer van de sterkhouder. Bijl heeft nog een contract tot 2022 en moet in Drenthe enkele miljoenen in het laatje brengen.

Bijl heeft zich sinds de promotie van Emmen in 2018 ontwikkeld tot een van de beste spelers in het elftal van Dick Lukkien. De voormalige speler van FC Groningen speelde op De Oude Meerdijk aanvankelijk ook als middenvelder, maar imponeerde afgelopen seizoen als aanvallend ingestelde rechtsback. Na het vorige seizoen was er al concrete interesse voor Bijl, die er toen uiteindelijk voor koos zijn verbintenis in Emmen te verlengen. Deze zomer is de kans op een deal wel groot.

Cavlan
Zelf zit Emmen ook niet stil op het transferfront. De club heeft onder meer een lijntje uitgeworpen naar Caner Cavlan. De 28-jarige linksback maakte vorig jaar de overstap van Drenthe naar Austria Wien, maar kwam daar afgelopen seizoen niet aan spelen toe. Een poging van Emmen om hem afgelopen winter al terug te halen liep op niets uit, maar inmiddels probeert de club dat opnieuw.

De afgelopen seizoen gehuurde Filip Ugrinic keert, zoals het er nu naar uitziet, terug naar FC Luzern. Emmen deed een bod op de jeugdinternational van Zwitserland, maar dat vond Luzern niet toereikend. Emmen is nog wel in onderhandeling met Istanbul Basaksehir over Kerim Frei. Ook een langer verblijf van huurling Jan-Niklas Beste (Werder Bremen) is nog een optie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer G. Bijl
Meer over G. Bijl
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.