Strijd om Cillessen barst los: Benfica moet clubrecord breken

Reacties

Jasper Cillessen kan zijn carrière mogelijk voortzetten in Portugal. Verschillende Spaanse en Portugese media melden dat Benfica woensdag een eerste bod heeft gedaan op de Nederlander. Barcelona wil hem echter niet voor een schijntje laten gaan.

Strijd om Cillessen barst los: Benfica moet clubrecord breken

De dertigjarige Cillessen maakte in de zomer van 2016 de overstap van Ajax naar Barcelona, maar het lukte hem de afgelopen drie seizoen niet om daar uit te groeien tot eerste doelman. Als stand-in voor Marc-André ter Stegen kwam de Nederlander tot dertig officiële optredens voor de Catalanen. Daar kunnen de komende weken nog twee duels bijkomen: het competitieduel met Eibar en de Copa del Rey-finale tegen Valencia.

Logischerwijs baalde Cillessen de afgelopen jaren van zijn reserverol, maar eind april was het hoge woord eruit: 'Eerst ga ik lekker op vakantie en dan hoop ik dat een mooie nieuwe club heb om te gaan spelen', sprak hij zijn vertrekwens uit. Waar Barcelona eerst weigerde mee te werken aan een transfer van de doelman, lijkt de club nu wel open te staan voor onderhandelingen.

Benfica is volgens de Spaanse media de topkandidaat voor de handtekening van Cillessen. De Portugese koploper heeft een eerste bod van dertien miljoen euro gedaan, maar Barcelona wil minstens het dubbele ontvangen voor de 48-voudig Oranje-international. Benfica vindt dat te veel geld, maar staat sterk in de onderhandelingen, aangezien Barcelona geïnteresseerd is in meerdere spelers van de Portugezen.

Ook FC Porto heeft nog altijd hoop op het binnenhalen van Cillessen. De Portugese topclub is op zoek naar een nieuwe eerste doelman na het trieste vertrek van Iker Casillas. De ervaren Spanjaard moest na een hartaanval een punt achter zijn carrière zetten. Voor zowel Benfica als Porto zou Cillessen met een transfersom van 25 miljoen euro de duurste aankoop uit de clubhistorie worden.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.