Striemend fluitconcert in De Galgenwaard na late zege Go Ahead

FC Utrecht heeft voor de derde keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. In De Galgenwaard pakte Go Ahead Eagles in de slotfase de overwinning, tot onvrede van de Utrechtse aanhang. De bezoekers hadden ook reden tot klagen wegens een niet gegeven penalty in de eerste helft.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 2
Go Ahead Eagles

Utrecht wilde tegen Go Ahead afrekenen met de teleurstellende resultaten van de afgelopen weken, waarin het in het bekertoernooi afging tegen Spakenburg (1-4) en in de Eredivisie verloor van Fortuna Sittard (1-2) en een nederlaag voorkwam tegen NEC (2-2). Ook tegen de ploeg van voormalig Utrecht-trainer René Hake was het echter weer niet overtuigend wat de Domstedelingen lieten zien.

Het aantal kansen dat Utrecht in de eerste helft creëerde was immers op een hand te tellen. Het was aan Tasos Douvikas te danken dat er toch iets te juichen viel in De Galgenwaard, waar de supporters voor en tijdens het duel stilstonden bij de tramaanslag van vier jaar geleden. De Griekse spits ontsnapte vlak voor rust aan Gerrit Nauber en schoot raak op aangeven van Othmane Boussaid.

Lang kon Utrecht niet genieten van die voorsprong. Go Ahead maakte in de extra tijd van de eerste helft gelijk via Oliver Edvardsen, die de bal van dichtbij binnenwerkte na een pass van Isac Lidberg. Even eerder was de thuisploeg tot onbegrip van Go Ahead nog ontsnapt aan een penalty, toen verdediger Ramon Hendriks de bal van dichtbij tegen zijn hand kreeg geschoten door Lidberg.

Klik boven- of onderaan de tweet om de beelden op Twitter te bekijken.

De woede over de arbitrage ebde door de treffer van Edvardsen al snel weg bij de Eagles. Na rust kregen de bezoekers via Lidberg en Jay Idzes de beste kansen op de zege, die kwam er in de extra tijd alsnog. Invaller Willum Thór Willumsson schoot van dichtbij raak, waardoor Hake zijn sportieve revanche kreeg. In De Galgenwaard neemt het chagrijn toe, bleek uit het striemende fluitconcert na het laatste fluitsignaal.