Strieder 'traint zich' naar tweejarig contract bij PEC

Reacties

Rico Strieder speelt de komende twee seizoenen voor PEC Zwolle. De 27-jarige Duitse middenvelder komt over van FC Utrecht, dat hem het laatste half jaar al verhuurde aan de Zwollenaren. Er was meer interesse voor de oud-speler van Bayern München, maar hij wilde maar wat graag in Overijssel blijven.

Strieder 'traint zich' naar tweejarig contract bij PEC
© Pro Shots

Strieder werd vorig jaar winter voor een half jaar verhuurd. Hij kwam niet voor in de plannen van trainer John van den Brom, die op het middenveld koos voor spelers als Adam Maher, Joris van Overeem en Simon Gustafson. Strieder trok naar Zwolle, waar hij vanwege de coronacrisis niet verder kwam dan zes duels. Toch was hij voor trainer John Stegeman een missing link op het middenveld.

Toen bekend werd dat de Eredivisie niet meer uit zou worden gespeeld, kreeg Strieder vanuit Utrecht een telefoontje dat hij weer aan kon sluiten bij zijn oude teamgenoten. Hij koos er echter voor om in Zwolle te blijven trainen.

'Rico hebben we het laatste half jaar gehuurd en hij heeft het erg goed gedaan. Er was meer interesse, maar hij wilde graag terug naar PEC. Toen de trainingen na de corona-uitbraak weer begonnen, kon hij meetrainen bij FC Utrecht. Maar Rico wilde graag hier blijven. Dat was natuurlijk een goed signaal', vertelt technisch manager Mike Willems aan VI.

Er was meer interesse voor de Duitse middenvelder, die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken ooit nog eens in de Bundesliga of Tweede Bundesliga te willen spelen. Ondanks een doorlopend contract (2021) werkte FC Utrecht mee aan een uitgaande transfer.

De keuze om Strieder vast te leggen, past in het beleid van PEC Zwolle om wat meer karakterjongens aan de selectie toe te voegen. Meer hierover valt te lezen in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.