Streppel verkiest Al-Jazira boven Nederlandse clubs

Reacties

Jurgen Streppel vervolgt zijn trainerscarrière in de Verenigde Arabische Emiraten. De trainer heeft een contract voor een seizoen getekend bij Al-Jazira, met een optie op nog een jaar.

Streppel verkiest Al-Jazira boven Nederlandse clubs

Streppel was de afgelopen periode ook kandidaat bij een aantal Nederlandse clubs, waaronder De Graafschap, NEC en VVV-Venlo. De keuze viel echter op Al-Jazira. 'Het avontuur trekt me, maar ik kan natuurlijk niet zeggen dat het financiële aspect geen argument geweest is. Dit is een kans die niet zomaar voorbijkomt', laat hij weten.

Bij de club uit Abu Dhabi volgt Streppel landgenoot Damiën Hertog op. Daarvoor waren Marcel Keizer en Henk ten Cate actief bij de club, in een verder verleden waren onder meer Jan Versleijen, Rinus Israël en Sef Vergoossen trainer van Al-Jazira. 'Het is een club die al jaren werkt volgens de Nederlandse manier van spelen en daar echt in gelooft, net als ik. Ik vind het een eer dat ik op die traditie bij de club voort mag borduren.'

Het Arabische avontuur van Streppel begint binnenkort op voor hem bekende bodem, want Al-Jazira werkt zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een trainingskamp in Nederland. 'Grote kans dat we ook enkele duels tegen Nederlandse clubs zullen spelen', aldus de ex-trainer van SC Heerenveen, Willem II en Helmond Sport.

In het komende seizoen hoopt Streppel met Al-Jazira hoge ogen te gooien in de competitie, waar hij onder meer met de naar Al Wahda overgestapte Maurice Steijn zal treffen. Het afgelopen seizoen eindigde Al-Jazira, waar ex-FC Utrecht-speler Nacer Barazite onder contract staat, vijfde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.