Streppel maakt zich zorgen over scorend vermogen Heerenveen

SC Heerenveen kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Roda JC Kerkrade. Aan het aantal kansen voor zijn ploeg lag dat niet, oordeelde trainer Jurgen Streppel.

'Los van het resultaat hebben wij een heel aanvaardbaar niveau gehaald', aldus Streppel. 'Kijk eens hoeveel kansen wij gecreëerd hebben. Uiteindelijk gaat het om rendement, om doelpunten. Wie ze maakt vind ik niet belangrijk. Al maakt Martin Hansen er tien, maar het rendement moet omhoog. Je kunt namelijk niet zeggen dat wij slecht voetballen.'

Roda was tegelijkertijd wél heel effectief. 'Zij kregen een halve kans, die zit er gelijk in. Maar als wij deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1 winnen vindt iedereen dat een volkomen logische uitslag.'

Streppel vond de eerste helft van zijn ploeg niet groots, na rust zag hij zijn team domineren. 'Maar doordat zij vroeg op voorsprong kwamen konden zij nog meer hun spel spelen', doelde hij op het ver inzakken van de Limburgers. 'Zij grepen alles aan om een punt te behalen en dat is hun goed recht.'

Veerman
Henk Veerman viel na een veelbewogen week een halfuur voor tijd in bij Heerenveen en verzorgde de assist voor de gelijkmaker. Al tijdens de eerste helft zongen supporters om een invalbeurt van de lange spits, die toen nog niet eens warmliep. 'Ik hoop niet dat mijn medespelers te veel naar dat "alle ballen op Henkie" luisteren’, aldus Veerman. 'Want dan trappen ze alle ballen de dug-out in.'

'Maar ik ben dankbaar voor de steun van de fans. Of ik mijn voeten heb doen spreken? Kijk, als wij winnen met Reza Ghoochannejhad in de spits is ook iedereen blij. Ik heb een interview gegeven en dat spreekt voor zich. Dat is mijn mening. Misschien was het slimmer geweest om het niet te zeggen, maar ik ben ook maar een mens. De trainer weet hoe ik erin sta, maar ook dat ik een teamspeler ben.'